Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Στην επιφάνεια προβλήματα ταυτότητας

Ο Β. Κοντογιαννόπουλος δηλώνει ότι χρειάζεται αναπροσδιορισμός της ταυτότητας της ΝΔ και κατηγορεί την ηγεσία ότι "συνεχίζει την κατηφορική τροχιά που διανύσαμε επί Μ. Εβερτ"

Στην επιφάνεια επανέρχονται τα εσωκομματικά προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλλει η ηγεσία του κόμματος να πείσει ότι έχει αποκατασταθεί η "ψυχική και ιδεολογικοπολιτική ενότητα".

Τα "κρούσματα" που σημειώθηκαν χτες σε "διαφορετικά" επίπεδα δίνουν την έκταση και το βάθος των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Ο βουλευτής Βασ. Κονταγιαννόπουλος, αμφισβήτησε ευθέως την κατηγορηματική δήλωση του Κ. Καραμανλής στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ ότι, δηλαδή, η ΝΔ δεν έχει πρόβλημα ιδεολογικοπολιτικής ταυτότητας. Μιλώντας στον "9,84" ο Ηλείος βουλευτής δήλωσε ότι "η ΝΔ πρέπει να αναπροσδιορίσει την ταυτότητά της και το πολιτικό της στίγμα. Είναι γεγονός ότι χρειάζεται διαφορετικό στίγμα. Συνεχίζουμε την κατηφορική τροχιά που διανύσαμε την περίοδο του Μ. Εβερτ". Μάλιστα τόνισε ότι η ΝΔ μέχρι σήμερα άγεται και φέρεται, καθώς και ότι έχει χάσει την επιρροή της στο χώρο του "Κέντρου". Το γεγονός ότι η δήλωση αυτή του Β. Κονταγιαννόπουλου, που απηχεί τις απόψεις ευρύτερου αριθμού βουλευτών και στελεχών του κόμματος που πιέζουν για άμεση χάραξη πορείας προς περισσότερο νεοφιλελεύθερες επιλογές, έγινε λίγα 24ωρα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν ακανθώδη προβλήματα και στο ζήτημα της φυσιογνωμίας που πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Προβλήματα που μάλλον ενισχύουν την πρόταση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου ή άλλου πανελλαδικού σώματος, με προφανή στόχο την "επανίδρυση" του κόμματος.

Ταυτόχρονα, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν σήμερα για την ανάδειξη των προέδρων και αντιπροέδρων των ΟΚΕ, παρατηρήθηκε άρνηση αρκετών βουλευτών να θέσουν υποψηφιότητα για τα παραπάνω αξιώματα. Η απροθυμία αυτή συνδέεται περισσότερο με τη δυσαρέσκεια ή τις διαφωνίες που υπάρχουν για τον διορισμό της "σκιώδους κυβέρνησης" και λιγότερο με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές. Μεταξύ των βουλευτών που δεν κρύβουν την απροθυμία τους για υποψηφιότητα περιλαμβάνονται οι Βουλγαράκης, Κασσίμης, Σούρλας, Κοντογιαννόπουλος, Ψωμιάδης, κ.ά. Μάλιστα ο τελευταίος, προσθέτοντας ένα ακόμα πονοκέφαλο στον Κ. Καραμανλή, άφησε χτες σαφώς να εννοηθεί ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στον Κ. Κοσμόπουλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα κλείνει ο κατάλογος με τους υποψήφιους (2015-10-02 00:00:00.0)
Πόλεμος εντυπώσεων μέχρι τέλους (2009-11-25 00:00:00.0)
Αγωνία για τον επόμενο γύρο (2000-10-20 00:00:00.0)
«Κοκορομαχίες» (2000-09-12 00:00:00.0)
Στο κενό πέφτουν οι απειλές Εβερτ (1996-11-14 00:00:00.0)
Σε σύγκρουση οδηγεί το αδιέξοδο (1996-09-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ