Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Ολοι στο συλλαλητήριο

Στην πλατεία Κάνιγγος, στις 11 το πρωί, "συνενώνονται" σήμερα οι φωνές αντίστασης, απ' όλη την Ελλάδα, στον "Ι. Καποδίστρια"

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στη Βουλή,απαντούν σήμερα αιρετοί και κάτοικοι της υπαίθρου και της πρωτεύουσας στα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης των κοινοτήτων, ερήμωσης της υπαίθρου και υποβάθμισης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στις έντεκα το πρωί, οι φωνές της αντίθεσης στον "Ι. Καποδίστρια" "συνενώνονται" για να πουν "ΟΧΙ στις αναγκαστικές συνενώσεις. ΟΧΙ στο μαρασμό των χωριών μας. ΝΑΙ στη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινοτήτων". Για να συνεχίσουν, έτσι, και στην Αθήνα τον αγώνα που διεξάγεται τους τελευταίους μήνες σ' όλη την επαρχία, με κινητοποιήσεις, λαϊκές συνελεύσεις, τοπικά δημοψηφίσματα, ανακοινώσεις, αναρτήσεις πανό. Εναν αγώνα, που ξεκίνησε από την αρχή της παρουσίασης των σχεδίων της κυβέρνησης, με τη σύσταση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής κατά των αναγκαστικών συνενώσεων, η οποία και διοργανώσει το σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνουν ομιλίες από μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής, ενώ τη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου και θα παραδοθεί ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Στο μεταξύ, πολλές εκατοντάδες Βορειοελλαδίτες υπολογίζεται ότι αναχώρησαν χτες βράδυ με κάθε μέσο από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, για να συμμετάσχουν στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο. Αιρετοί και κάτοικοι, εκτός από αυτούς των Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, συναντήθηκαν χτες έξω από τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, με αγωνιστική διάθεση, που, όπως σημείωναν, θα συνεχιστεί και μετά το σημερινή συλλαλητήριο.

Επιπλέον, αναχώρησε χτες πολυμελής αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Λασιθίου, με εκπροσώπους από τις Κοινότητες Βραχασίου, Μιλάτου, Λατσίδας, Σισίου, Ανατολής, Αγίου Ιωάννου και άλλων. Στο μεταξύ, χτες οι κάτοικοι της περιοχής απέκλεισαν την Ελούντα, ενώ σήμερα ετοιμάζεται συλλογική κινητοποίηση της επαρχίας Μαραμπέλλου και πορεία προς τη Νομαρχία Λασιθίου, που δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το ζήτημα των αναγκαστικών συνενώσεων.

Παράλληλα, πανσαμιώτικο συλλαλητήριο διοργανώνει σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Πυθαγόρα,στο Βαθύ,η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά του κυβερνητικού σχεδίου "Ι. Καποδίστριας", αντιπροσωπεία της οποία δηλώνει το "παρών" και στη σημερινή πανελλαδική συγκέντρωση. Με ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας καλεί όλο το λαό της Σάμου να εκφράσει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη ερήμωση της υπαίθρου, στη μετατροπή των νέων δήμων σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς, στην αποξένωση του πολίτη από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επιπρόσθετα, τρίωρη στάση εργασίας και συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Πετρούπολης, Καματερού και Ανω Λιοσίων,καθώς, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του, "με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απειλούνται το ωράριο και οι εργασιακές μας σχέσεις".

Τέλος, τη διαμαρτυρία τους για την επιβολή από την κυβέρνηση του προγράμματος "Ι. Καποδίστριας" εκφράζουν οι δύο Νομαρχιακές Επιτροπές της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης και της υπαίθρου, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για τη ματαίωση αυτού του σχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ