Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας επί το έργον!
  • Αστυνομικοί με πολιτικά "επισκέφτηκαν" χτες την Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον αυταρχικό κατήφορο
  • Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΣΑΚ για την ΕΔΕ

Η εμφάνιση αστυνομικών οργάνων σε διατεταγμένη υπηρεσία,στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού χτες, πριν αρχίσει η συνεδρίαση της διοίκησής της, προστίθεται στο μακρύ κατάλογο των απαράδεκτων κρουσμάτων τρομοκράτησης των εργαζομένων και παρακολούθησης της συνδικαλιστικής δράσης των τελευταίων ημερών!

Συγκεκριμένα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας εμφανίστηκαν δύο αστυνομικοί με πολιτικά, οι οποίοι όταν ρωτήθηκαν από τους συνδικαλιστές για το σκοπό της παρουσίας τους δήλωσαν ότι βρέθηκαν εκεί "εκτελώντας εντολές"!

Ο Χρ. Κατσιώτης,γραμματέας της Ομοσπονδίας, δήλωσε στο "Ρ": "Η κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την αντεργατική της πολιτική, ενισχύει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία. Εξάλλου, αποδεχόμενη και υπογράφοντας τη Συνθήκη Σένγκεν ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα καταγράφει τη δράση των Συνδικάτων και θα καταστέλλει τους αγώνες. Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για αυτή την τακτική και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, τιμωρώντας τους εργαζόμενους στην Αστυνομία, που εκτελούν τις εντολές της, να αποποιείται των ευθυνών της. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φορτώνει τους χειρισμούς αυτούς στα κατώτερα στελέχη της Αστυνομίας και να προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τις μεγάλες της ευθύνες. Ας γνωρίζει όμως ότι οι εργαζόμενοι δε θα αφήσουν αναπάντητες τέτοιες προκλήσεις, γι' αυτό καλά θα κάνει να σταματήσει τον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό της κατήφορο".

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει τη "διατεταγμένη παρουσία των αστυνομικών", καλεί τον υπουργό "να πάρει τις ευθύνες του και να δώσει εξηγήσεις", ενώ καταδικάζει την "προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών και εργατικού κινήματος".

Στο μεταξύ χτες, στελέχη της ΕΣΑΚ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, που χειρίζονται την Ενορκη Διοικητική Εξέταση για την παρουσία του ασφαλίτη στη σύσκεψη στελεχών της ΕΣΑΚ. Μετά την παράσταση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος και ο Δ. Θεοδώρου,μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης, επισήμαναν σε δήλωσή τους: "Μεγάλωσαν οι ανησυχίες που είχαμε εκφράσει, αφού φαίνεται καθαρά ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει το κουκούλωμα της υπόθεσης με "δικαιολογίες" του στιλ "ο άπειρος αστυφύλακας που παρέβη τις εντολές"... Βέβαια δεν έχει κανένας την αυταπάτη ότι αυτοί που οργάνωσαν την παρακολούθηση και ανασυγκροτούν το "Συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας θα φανερώσουν τα έργα και τις ημέρες τους. Ας μην έχει όμως και η κυβέρνηση την αυταπάτη ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο οι ευθύνες και οι σχεδιασμοί της".

"Τον κυβερνητικό αυταρχικό μηχανισμό, που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για την τρομοκράτηση και υποταγή των εργαζομένων", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.Το ΕΚΖ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι "δε θα ανεχτεί την αντιδημοκρατική, αυταρχική πολιτική" και καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν αυτά τα γεγονότα.

"Την επιχείρηση χαφιεδισμού από κρατικά όργανα", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μεγάρων, Μάνδρας, Βιλίων, Ερυθρών, Μαγούλι, Ν. Περάμου και Οινόης.Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι τέτοια γεγονότα "εντάσσονται στη γενικότερη κατεύθυνση αλυσοδέματος κάθε φωνής αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης".

Ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο "καταδικάζει την παρουσία αστυνομικού με πολιτικά" στην κλειστή σύσκεψη συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ, απέστειλε στον υπουργό Δημόσια Τάξης το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας, ύστερα από σχετική πρόταση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας". Το ΝΣ τονίζει, ακόμα, στο ψήφισμα πως τέτοιες ενέργειες γυρνούν τον τόπο πολλά χρόνια πίσω και θυμίζουν παλαιότερες δυσάρεστες καταστάσεις. Τέλος, "καλεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ