Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Δεν έχουμε δουλιά στους δρόμους"!

Την αντίθεσή της στις δυναμικές λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στον Καποδίστρια, κατέστησε σαφή η ηγεσία της ΝΔ, η οποία, κατά τ' άλλα ξεκινά εκστρατεία πολιτικής ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χτες στη Ρηγίλλης ο Κ. Καραμανλής με βουλευτές της επαρχίας του κόμματός του, ο πρόεδρος της ΚΕΤΑ Θ. Αναγνωστόπουλος, ερωτηθείς αν οι βουλευτές της ΝΔ θα μπουν μπροστά στις αντιδράσεις των κατοίκων, ξεκαθάρισε ότι "οι βουλευτές της ΝΔ δεν έχουν δουλιά να κλείνουν δρόμους και να κάνουν οτιδήποτε άλλο". Ομως, συμπλήρωσε, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την προσπάθεια του κόμματός του να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από τις λαϊκές αντιδράσεις, "το κόμμα και οι βουλευτές στηρίζουν μια προσπάθεια αποτροπής ενός πραξικοπήματος σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας".

Από την πλευρά του ο τομεάρχης για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Πρ. Παυλόπουλος, προσδιόρισε ότι στόχος της ενημερωτικής καμπάνιας είναι "οι τοπικές κοινωνίες να καλέσουν τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να αναλογιστούν τι θα σημαίνει για τον τόπο η ψήφιση ενός τέτοιου σχέδιου νόμου". Σε υψηλούς τόνους κατήγγειλε τη διαφημιστική καμπάνια, ύψους 382 εκατ. δρχ., που ξεκινά η κυβέρνηση για να προπαγανδίσει τον "Καποδίστρια", παρόλο που, όπως ισχυρίζεται, έχει τη συναίνεση της κοινής γνώμης, ενώ ζήτησε ένα μέρος από το ποσό της διαφήμισης... να δοθεί και στη ΝΔ, για "να εκθέσει τις απόψεις της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ