Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
"ΤΕΙΧΟΣ"
στις αντεργατικές επιλογές

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες αύριο σε όλη τη χώρα για υπεράσπιση του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης, των συλλογικών συμβάσεων, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος

Απόψε τα μεσάνυχτα αρχίζει η 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι όλης της χώρας, σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, συνεργεία, γιαπιά, υπηρεσίες, τράπεζες, καταστήματα, συγκοινωνίες, καλούνται, με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή τους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, να υψώσουν αγωνιστικό "τείχος" στις αντεργατικές επιλογές της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως. Στη συγκέντρωση καλεί και η ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει κηρύξει τετράωρη στάση εργασίας στο Δημόσιο. Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας καλεί σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις γίνονται σε όλη τη χώρα, ενώ τα μηνύματα για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι της χώρας είναι έτοιμοι να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε αγώνα. Με τη συμμετοχή τους στην απεργία, οι εργαζόμενοι θα σταθούν εμπόδιο στο χτύπημα του 8ωρου, της πλήρους απασχόλησης, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος. Κατακτήσεις, που η αφαίρεσή τους δρομολογείται και από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη. Σ' αυτόν το "διάλογο" δήλωσε, για άλλη μια φορά χτες, πίστη και υποταγή η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ!


ΣΕΛ.  3,    14   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ