Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Να γίνει πλατεία το οικόπεδο Γιαπιτζάκη

Συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής Βώκου διοργάνωσε η Κίνηση "Πειραιάς - Αναγέννηση"

"Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Πειραιά, έχοντας απεμπολήσει κάθε έννοια αγωνιστικής και διεκδικητικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν είναι σε θέση ούτε ένα οικόπεδο 300 τετραγωνικών μέτρων να διαμορφώσει σε πλατεία, αν και ο χώρος έχει αγοραστεί από το δήμο για το σκοπό αυτό το 1993", τόνισε ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Παναγιώτης Σαλπέας,μιλώντας προχτές το βράδυ στους συγκεντρωμένους κατοίκους του Βώκου μπροστά στο οικόπεδο Γιαπιτζάκη.

Ο Π. Σαλπέας ζήτησε άμεση αξιοποίηση του οικοπέδου καθώς και της μελέτης που ήδη υπάρχει για τη μετατροπή του σε πλατεία που θα δώσει νέα μορφή στην περιοχή.

Ο επικεφαλής της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" έγινε δέκτης των παραπόνων των κατοίκων, που διαμαρτύρονται και για την άθλια κατάσταση της περιοχής, όσον αφορά την καθαριότητα. Ο Π. Σαλπέας αποκάλυψε ότι η σημερινή δημοτική αρχή, τα τελευταία χρόνια, έχει εισπράξει 5,5 δισ. από τα ανταποδοτικά τέλη χωρίς να καταφέρει να δώσει μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών σε όλη την πόλη του Πειραιά και ειδικότερα σε περιοχές όπως ο Λόφος του Βώκου και στα Μανιάτικα, που είναι περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες. "Είναι και αυτό ένα από τα αποτελέσματα της κακοδιαχείρισης, της αναποτελεσματικότητας, του ρουσφετιού και των πελατειακών σχέσεων που καλλιεργεί αυτή η ανεκδιήγητη δημοτική αρχή", υπογράμμισε.

Τέλος, κάλεσε το δήμο και την κυβέρνηση να μην αφήσουν τους μεγάλους ελεύθερους χώρους που υπάρχουν όπως τα οικόπεδα Ρετσίνα, το εργοστάσιο του ΟΣΕ, η ΚΥΔΕΠ και άλλοι, αναξιοποίητους. Χώροι που, σε συνδυασμό με άλλους μικρότερους, μπορούν να δώσουν νέα πνοή και χρώμα σε αυτές τις περιοχές. Ο Π. Σαλπέας επισήμανε ότι, αντίθετα, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ υποβοηθά τη δημοτική αρχή με τα Προεδρικά Διατάγματα που εκδίδει, να τσιμεντοποιήσει κάθε ελεύθερο χώρο. Ετσι προωθούνται μεν τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων σε βάρος όμως του δικαιώματος των κατοίκων για ανθρώπινη πόλη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δύο οικοπέδων επί της οδού 34ου Συντάγματος που, αν και αγοράστηκαν για τη δημιουργία πλατείας, ο Δήμος πήρε έγκριση από τον Κ. Λαλιώτη να κατασκευάσει εκεί τριώροφο κτίριο με υπόγειο γκαράζ.

"Θα ανταμώνουμε διαρκώς στο δρόμο του αγώνα μαζί με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς για την αναβάθμιση της γειτονιάς και της πόλης μας", υποσχέθηκε ο Π. Σαλπέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ