Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
"Δανεική" ανάπτυξη...

Στον τραπεζικό δανεισμό "καταφεύγει" το "αναπτυξιακό όραμα" του δημάρχου Ανω Λιοσίων Ν. Παπαδήμα,αφού υπέγραψε συμφωνία εκ μέρους του δήμου με τις τράπεζες Εθνική, ΕΤΕΒΑ και Γενική, ύψους 11 δισεκατομμυρίων δραχμών!

"Πρόκειται για μια συμφωνία που εγγυάται την ταχεία υλοποίηση του αναπτυξιακού και κατασκευαστικού έργου που ήδη υλοποιείται", υποστηρίζει η διοίκηση του δήμου, σκεπτικό που όμως δεν εξηγεί την εγρήγορση του δημάρχου να θέσει το θέμα ως κατεπείγον σε μια σειρά συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που επέφερε διαδικαστικές αντιρρήσεις ακόμη και από συμβούλους της συμπολίτευσης.

Το δάνειο καταψήφισε η "Παλλιοσιώτικη Λαϊκή Ενότητα", με την επικεφαλής της και δημοτικό σύμβουλο Γεωργία Δελή να δηλώνει, πως η ανάπτυξη δεν πρέπει να στηρίζεται σε δανεισμούς που θα κληθεί να πληρώσει ο λαός, αφού οι τρόποι αποπληρωμής που παρουσίασε ο δήμαρχος δεν εγγυώνται το ότι τελικά οι δημότες δε θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Ο δήμαρχος ευελπιστεί ότι με το 50% από τα έσοδα της χωματερής και με χρήματα από έκτακτες ή άλλες επιχορηγήσεις του δήμου, θα γλιτώσει το πολιτικό κόστος που προφανώς θα είχε σε περίπτωση "φεσώματος" των δημοτών.

Με το δάνειο ο δήμος σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ψυχαγωγικού και βιοτεχνικού πάρκου, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναπλάσεις κ.ά. Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί, σύμφωνα με τον δήμο, με αυτεπιστασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ