Τετάρτη 22 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα
  • Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο σήμερα στη Λάρισα
  • Σε συμμετοχή στην αυριανή πανεργατική απεργία καλεί η ΟΛΜΕ τους καθηγητές, με αίτημα την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο για την παιδεία πραγματοποιείται σήμερα στη Λάρισα από εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων, που αντιδρούν στον αντιεκπαιδευτικό νόμο. Την κατάργηση του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση διεκδικούν και οι καθηγητές, που ενώνουν τις φωνές τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στη σημερινή πανεργατική κινητοποίηση.

Σήμερα, στις 8 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα,αδιόριστοι εκπαιδευτικοί από όλη τη Θεσσαλία, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές του νομού και εκπρόσωποι εργατικών συνδικαλιστικών φορέων θα συγκεντρωθούν για να δώσουν απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ζητώντας την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία της περιοχής, με τη μείωση του αριθμού των αναπληρωτών, τις αναγκαστικές συμπτύξεις των τμημάτων, αλλά και τη νέα προσπάθεια κατάργησης της δημόσιας δωρεάν παιδείας με την κατάργηση της δωρεάν διανομής ξενόγλωσσων βιβλίων.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να συμμετάσχουν στη σημερινή πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση με δίωρη στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες της απογευματινής και συμμετοχή στα συλλαλητήρια. "Ο κλάδος πρέπει να συστρατευτεί με το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή των χειρότερων ημερών και για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και γενικότερα αντιλαϊκής πολιτικής", τονίζει το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση. Οι καθηγητές διεκδικούν κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και ολόκληρου του αντιδημοκρατικού, αυταρχικού θεσμικού πλαισίου, διαμόρφωση ενός νέου θεσμικού πλαισίου για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, για τη δομή του εκπαιδευτικού συστήματος, για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, για την επαγγελματική εκπαίδευση - κατάρτιση και για τη διοίκηση της εκπαίδευσης σύμφωνα με τους στόχους του εκπαιδευτικού κινήματος. Ζητούν επίσης γενναία αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 1998 με στόχο το 15%, 8.000 διορισμούς από την επετηρίδα, άμεση προώθηση του δικαιώματος συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους καθηγητές, ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση με γενναίες αυξήσεις στις αποδοχές για το 1998 καθώς και άλλα οικονομικά αιτήματα. Και το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί με απόφασή του όλους τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε στάση εργασίας τις δύο τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας στο πλαίσιο της πανεργατικής κινητοποίησης.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αγνοώντας τις αντιδράσεις δηλώνει την πρόθεσή της να προχωρήσει κανονικά η μεταρρύθμιση. Χτες, ο υπουργός και ο υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και τα μέλη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και μετά τη συνάντηση ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ