Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβερνητική στήριξη στους φαρμακοβιομήχανους

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα προς τον υπουργό Υγείας

Την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο του φαρμάκου που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του κέρδους των φαρμακοποιών και αφήνει άθικτα τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου και των μεγαλοεισαγωγέων, κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.Στην Ερώτηση μάλιστα τόνιζε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει ως αποτέλεσμα τον αφανισμό χιλιάδων φαρμακείων της χώρας.

Απαντώντας στην Ερώτηση ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο προχώρησε σε έναν δίκαιο τρόπο επανακοστολόγησης των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να αντιδρούν οι φαρμακοβιομήχανοι και ισχυρίστηκε ότι δε μειώθηκε το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών. Παρακάτω όμως ομολόγησε ότι με αυτά τα μέτρα η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 80 δισ. "που είχε κάποιες επιπτώσεις, κάποια μείωση του εισοδήματός τους". Οσον αφορά τις απειλές του κατά των φαρμακοποιών, ότι με την επικείμενη απεργία τους είναι σαν να καταθέτουν τις άδειές τους, είπε ότι ουδέποτε απείλησε τους φαρμακοποιούς.

Ο Απ. Τασούλας τόνισε ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται ο υπουργός, τελικά το μερίδιο των φαρμακοποιών μειώθηκε, ενώ οι οι βιομήχανοι, οι εισαγωγείς και οι πολυεθνικές κερδίζουν παραπάνω από ό,τι έπαιρναν μέχρι τώρα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση στερεί 40 εκατομμύρια δρχ. και τα έξι χιλιάδες φαρμακεία αυτό θα το αντέξουν, αλλά τα τριάμισι χιλιάδες δε θα το αντέξουν με αποτέλεσμα να κλείσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ