Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμάχη για τον έλεγχο εφημερίδων

Επιχειρηματικά συμφέροντα και στελέχη της ΝΔ εμπλέκονται σε σύγκρουση για τον έλεγχο των φιλικών προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εφημερίδων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαμάχη για τον έλεγχο των φιλικών προς τη ΝΔ εφημερίδων, στην οποία εμπλέκονται τόσο επιχειρηματικά συμφέροντα όσο και ηγετικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες μέρες ο "Αδέσμευτος Τύπος", που οι ιδιοκτήτες του (ο μεγαλοξενοδόχος Κ. Μήτσης και ο Δ. Ρίζος) βρίσκονται σε εμφύλια σύγκρουση. Αφορμή αποτέλεσαν δημοσιεύματα περί πώλησης της εφημερίδας, τα οποία όμως διέψευσαν και οι δύο πλευρές. Πάντως ο Κ. Μήτσης στη δήλωσή του ισχυρίστηκε ότι ο Δ. Ρίζος είχε υποβάλει τέτοια πρόταση, πράγμα που αποκήρυξε ο τελευταίος, λέγοντας ότι "δεν πουλάει την εφημερίδα". Ο διευθυντής της εφημερίδας, Δ. Ρίζος, που διαθέτει το 48,5% των μετοχών έναντι του 51,5% του Κ. Μήτση, έχει διατυπώσει την άποψη ότι η εφημερίδα βρίσκεται μπροστά σε συνωμοσία, στην οποία εμπλέκει και τον Γ. Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι και στο ΔΣ του Ιδρύματος Λ. Βουδούρη, που εκδίδει τον "Ελεύθερο Τύπο", καθώς και τον διευθυντή του "Ε. Τ.", Γ. Κύρτσο. Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση του Δ. Ρίζου στην "Αθηναϊκή", την προπερασμένη Πέμπτη στο σπίτι του Κ. Μήτση, οι Γ. Κύρτσος και Γ. Βαρβιτσιώτης αποφάσισαν το κλείσιμο του "Αδέσμευτου Τύπου" και αυτό γιατί ο αδελφός της γυναίκας του Γ. Βαρβιτσιώτη αγόρασε μετοχές στην υπό έκδοση "Βραδυνή".

Επίσης, σύμφωνα με τον Δ. Ρίζο, ο Κ. Μήτσης έχει μπει συγχρόνως μέτοχος με ποσοστό 51% στην εφημερίδα "Βραδυνή", που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου μήνα από τον Γ. Τράγκα.

Ο Κ. Μήτσης απάντησε με τη σύγκληση γενικής συνέλευσης μετόχων, στην οποία καθαίρεσε από τη θέση του προέδρου του ΔΣ της εταιρίας, που εκδίδει τον "Αδέσμευτου Τύπου", τον Δ. Ρίζο. Η αντιπαράθεση πάντως αναμένεται να έχει συνέχεια και η έκβασή της θα επηρεάσει αναμφισβήτητα και την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ