Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Αν δε σας αρέσει η λιτότητα, "είστε μεμψίμοιροι"!

Νέες προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την αυθημερόν παρουσία στο Νομό Δράμας

Σε νέα πρόκληση προς τους εργαζόμενους όλης της χώρας, αλλά και ειδικότερα προς τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών προχώρησε χτες ο Κ. Σημίτης, ο οποίος επισκέφθηκε αυθημερόν περιοχές του Νομού Δράμας. Ο πρωθυπουργός ανήμερα της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης χαρακτήρισε "μεμψιμοιρίες" (!) τις αντιδράσεις του λαού απέναντι στη στυγνή ταξική πολιτική της κυβέρνησης. Μάλιστα, μετά την εναπόθεση του... μυστριού κατά τα εγκαίνια του υδροηλεκτρικού φράγματος στο Θησαυρό, μιλώντας προς τους κατοίκους προχώρησε και σε... αναπτυξιακά μαθήματα. Οσα λέγονται περί φόρων, συμπίεσης του εισοδήματος και σταθεροποίησης, είπε, πρέπει να τα δούμε στη σωστή τους προοπτική: Την ανάπτυξη...

Στα πλαίσια της παραπάνω... αναπτυξιακής αντίληψης που διακατέχει την κυβέρνηση, ο Κ. Σημίτης όχι μόνο ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπομένουν αγόγγυστα τις κυβερνητικές επιλογές, αλλά τους κάλεσε να γίνουν και συνένοχοι: "Θέλουμε και από σας να βοηθήσετε" ήταν το κάλεσμά του προς τους κατοίκους στο Νευροκόπι. Φυσικά, η περιοχή που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός ήταν προνομιακός χώρος, ώστε να εκφράσει για μια ακόμα φορά το μικροϊμπεριαλισμό μικρομεγαλισμό της ολιγαρχίας: "Να γίνει η Βόρεια Ελλάδα το εφαλτήριο για την παρουσία της Ελλάδας στα Βαλκάνια", διακήρυξε ως απάντηση στο ερώτημα του δημάρχου (τον άφησαν να μιλήσει μόλις μισό λεπτό μπρος στον κίνδυνο να... χαλάσει η σούπα) για πώς θα αντιμετωπιστούν θέματα ανεργίας και ανύψωσης του βιοτικού επιπέδου της περιοχής... Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε ο Κ. Σημίτης κατά τις συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

  • Αξίζει να σημειωθεί ότι ως... θέλγητρο προς τους κατοίκους των δημοσίων υπηρεσιών να μετατραπούν σε χειροκροτητές του Κ. Σημίτη και να παραβρεθούν στα εγκαίνια του υδροηλεκτρικού σταθμού, εμφανιζόταν από το πρωί στην περιοχή η παροχή "πλούσιου γεύματος". Το θέλγητρο δεν αποδείχτηκε αρκετά ελκτικό, καθώς οι παρατρεχάμενοι δεν ξεπέρασαν τους διακόσιους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνήτης από το ΚΚΡΟ στο Ιρκούτσκ (2015-10-03 00:00:00.0)
Ανησυχία για το σχεδιαζόμενο φράγμα (2004-08-11 00:00:00.0)
Εγκαινιάζουν έργα για το μεγάλο κεφάλαιο (2003-09-18 00:00:00.0)
Εξαρση δημαγωγίας και λαϊκισμού (2001-11-27 00:00:00.0)
«Στέγνωσε» από νερό ο κάμπος (2000-07-18 00:00:00.0)
Πρόγραμμα κινητοποιήσεων για το στρατόπεδο (1998-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ