Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ
Μακροχρόνιο το ειδύλλιο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ

Ντεπούτο κοινής υποψήφιας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το Δήμο της Αθήνας έκανε χτες η Μ. Δαμανάκη με συνέντευξή της σε απογευματινή εφημερίδα. Αφού κατ' αρχάς δηλώνει ότι ο "Καποδίστριας" πρέπει να προχωρήσει - "οι υποχρεωτικές συνενώσεις πρέπει να προχωρήσουν", λέει - δίνοντας πειστήρια στο ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, γνωστοποιεί πως "το "ειδύλλιο" (για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) δεν είναι χτεσινό, είναι μακροπρόθεσμο. Εχει σφυρηλατηθεί μια συνεργασία και στηρίζεται σε κοινές προτάσεις για τα προβλήματα της Αθήνας", αναφέρει, προϊδεάζοντας, μ' αυτόν τον τρόπο, για το παρασκήνιο της προωθούμενης συνεργασίας.

Ομως, η ίδια σε μια προσπάθεια να πιέσει - τόσο προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς το ΣΥΝ - για επιτάχυνση των διαδικασιών για την οριστικοποίηση της συνεργασίας τους, παρουσιάζεται "να μην έχει πάρει την τελική απόφασή της" και ζητά να υπάρξει, πρώτα, κοινό πρόγραμμα. Επίσης, προειδοποιεί όσους αντιδρούν στα δύο κόμματα, ότι αυτό λειτουργεί αρνητικά... Τέλος, ζητά από την κυβέρνηση να πάψει να στηρίζει τον σημερινό δήμαρχο Αθήνας Δ. Αβραμόπουλο, που, όπως διαπιστώνει, στηρίζεται από ορισμένα κυβερνητικά στελέχη ακόμα και σήμερα.

Κατά τα άλλα "ονειρεύεται" μια Αθήνα που θα μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη ως σύγχρονη πρωτεύουσα, ένα σύστημα μητροπολιτικής διοίκησης του Λεκανοπεδίου και τραμ του κέντρου, όχι της Βουλιαγμένης... Κι αυτά, υποστηρίζει, θα γίνουν με χρηματοδότηση της ΕΕ. Ετσι, παρακάμπτει και το, πραγματικό, πρόβλημα της ληστρικής κυβερνητικής πολιτικής, που αφαιρεί πόρους από τους δήμους και επιβάλλει άλλους δημοτικούς φόρους, που στην Αθήνα είναι από τους υψηλότερους. Ετσι "χτίζεται" το ειδύλλιο και η Μ. Δαμανάκη προωθείται ως κοινή υποψήφια της κεντροαριστερής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ