Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναμένεται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο;

Ανοιχτό άφησε χτες το θέμα στη Βουλή, ο Α. Τσοχατζόπουλος

Στο θέμα της Νέας Δομής του ΝΑΤΟ και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εστιάστηκε η συζήτηση που έγινε χτες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας, με αφορμή την ενημέρωση που έκανε στην επιτροπή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Α. Τσοχατζόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή ερώτηση του Μ. Εβερτ, ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, ενώ αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της Τουρκίας για "είσοδο" στο Αιγαίο μέσω της ΝΑΤΟικής αναδιάρθρωσης. Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Στρατής Κόρακας αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα η σύμπλευσή της με τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος, αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη, μιλώντας για 196 "εισόδους" στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται και η πρόσφατη παρενόχληση του "C-130" που μετέφερε και τον ίδιο. Οσον άφορα το θέμα των ΝΑΤΟικών στρατηγείων, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, έκανε λόγο για προσπάθειες της Τουρκίας να υπαχθεί το Αιγαίο σε στρατιωτική διοίκηση που δε θα εδρεύει στην Ελλάδα, προκειμένου να επιβάλλει καθεστώς "διχοτόμησης".

Ο Στρ. Κόρακας

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας, υποστήριξε πως η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας εξαρτάται από τη δυνατότητα του να προασπίζουν την εθνική ανεξαρτησία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας κι όχι από το κατά πόσο μπορούν να αντεπεξέρχονται στις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Τόνισε δε ότι σοβαρές είναι οι επιπτώσεις της ΝΑΤΟικής στρατηγικής και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού συντηρούν πηγές αναβρασμού στην περιοχή. Κατέληξε επισημαίνοντας την ανάγκη απαγκίστρωσης της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς λέγοντας ότι αποτελεσματική άμυνα και παραμονή στο ΝΑΤΟ δε συμβαδίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ