Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Φαντασιώσεις" Σημίτη

Εκεί που μας χρωστάγανε ...ζητάνε και το βόδι! Κάπως έτσι παρουσίασε το ζήτημα προχτές ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, απαντώντας στην Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τα κρούσματα αυταρχισμού, αντιδημοκρατικών ενεργειών, επικίνδυνων φαινομένων παρακολούθησης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας και παρεμπόδισης, που οδηγούν στην απαγόρευση άσκησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. "Δεν ξέρω, δεν άκουσα, δεν είδα", ήταν η προκλητική απάντηση του Κ. Σημίτη, όταν τα περιστατικά που καταγγέλλονται είναι χειροπιαστά, συγκεκριμένα και πέραν κάθε αμφισβήτησης! "Το ΚΚΕ προσπαθεί να επαναφέρει στην αίθουσα αυτή τα φαντάσματα του παρελθόντος", αποφάνθηκε ο κύριος ...προφέσορας και συνέχισε, επιτιθέμενος κατά της πραγματικότητας: "Ολα όσα καταγγέλλει το ΚΚΕ είμαστε εμείς (το ΠΑΣΟΚ δηλαδή) εκείνοι οι οποίοι τα καταγγείλαμε και θέσαμε τέρμα σε αυτές τις πρακτικές και ...εισάγαμε νέους θεσμούς, όπως, για παράδειγμα, το συνήγορο του (άγνωστου...) πολίτη"!

Αυτά όλα τα ...άκρως καθησυχαστικά είπε προχτές ο κύριος Σημίτης, για λογαριασμό της κυβέρνησής του, διανθισμένα με διάφορες κορόνες περί "φαντασιώσεων". Αλλά, κύριε Σημίτη, είναι φαντασιώσεις ο χαφιές της Ασφάλειας, που συνελήφθη "επ' αυτοφώρω" στη σύσκεψη των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ; Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν, "εν ψυχρώ", τις συσκέψεις των κλωστοϋφαντουργών, των λογιστών, των βιοτεχνικών σωματείων, του ΕΚ Λάρισας; Οι αστυνομικοί, που μπήκαν σαν κοινοί τραμπούκοι σε συγκέντρωση σε χωριό της Πάτρας και οι άλλοι που τρομοκρατούσαν στον ηλεκτρικό σταθμό Βικτώριας, με το πρόσχημα της αναζήτησης Αλβανών λαθρομεταναστών; Είναι φαντασιώσεις ότι δύο πολίτες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν με τους χουντικούς νόμους για ρύπανση, επειδή τόλμησαν να μοιράσουν ανακοινώσεις κατά της ανάληψης της Ολυμπιάδας (να προβάλουν τη διαφορετική τους άποψη, δηλαδή); Μήπως είναι φαντασίωση η νεκρανάσταση χουντικών νόμων "για απαγόρευση των συναθροίσεων πλέον των τριών ατόμων", για να απαγορεύσετε αγροτικά συλλαλητήρια; Η το γεγονός ότι, την άνοιξη, μετατρέψατε τη Θεσσαλία σε κατεχόμενη χώρα, στέλνοντας χιλιάδες ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις, για να τρομοκρατήσετε τους αγρότες να μην προχωρήσουν στις αγροτικές κινητοποιήσεις; Η η δολιοφθορά με το ξεφούσκωμα των ελαστικών των τρακτέρ; Ποια, τέλος πάντων, δημοκρατικά δικαιώματα προστατεύετε, κύριε Σημίτη, όταν, σήμερα, έχετε μετατρέψει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο αγροτοδικείο, σέρνοντας ομήρους στα δικαστήρια πάνω από 6.000 αγρότες, επειδή αγωνίζονται για να επιβιώσουν απέναντι στην εγκληματική πολιτική σας; Οσο για το "ξήλωμα των μηχανισμών παρακολούθησης από το ΠΑΣΟΚ", θα λέγαμε, δε μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, κύριε Σημίτη, γιατί οι Τόμπρες και Μαυρίκηδες και διάφοροι άλλοι ήταν προστατευόμενοι της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ...

Θα το επαναλάβουμε μια ακόμα φορά: Ο κύριος Σημίτης και οι περί αυτόν "παίζουν" πολύ άσχημο παιγνίδι σε βάρος του ελληνικού λαού, σε βάρος της αξιοπρέπειας, της περηφάνιας και της λεβεντιάς του Ελληνα. Καθώς, ωστόσο, όλα τα παραπάνω φαινόμενα δεν αναπτύσσονται παρά στη βάση της σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής, που εφαρμόζεται, η προχτεσινή προκλητική παρουσία του πρωθυπουργού δεν είναι απλά ανεύθυνη, είναι και επικίνδυνη. Γιατί, στην πραγματικότητα, ανοίγει το δρόμο για ένταση του αυταρχισμού, αναβίωση πρακτικών ανώμαλων καταστάσεων, που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και στοιχειώδη αστικά δημοκρατικά δικαιώματα. Είναι ευθύνη των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου, που διαφωνούν με τέτοιες πρακτικές, να βάλουν φραγμό στον αντιδημοκρατικό - αυταρχικό κατήφορο, ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ