Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Πλήττεται η ενημέρωση

Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι περικοπές της προβολής του κοινοβουλευτικού έργου από την "ανανεωμένη" ΕΡΤ. Ο περιορισμός της προβολής των συζητήσεων στη Βουλή, καθώς και εκπομπών που αναφέρονταν στο κοινοβουλευτικό έργο, πλήττει πρώτα και κύρια το ΚΚΕ, καθώς και τα άλλα μικρότερα κόμματα. Τις σοβαρές ευθύνες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνει με χτεσινή δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ Ορέστης Κολοζώφ,ζητώντας την "αναστολή των απαράδεκτων αποφάσεων" και την ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων.

Ο Ορέστης Κολοζώφ στη δήλωσή του τονίζει: "Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΡΤ, αναλαμβάνουν σοβαρότατες ευθύνες για το δραστικό περιορισμό της προβολής τόσο των συζητήσεων στη Βουλή, όσο και των εκπομπών που αναφέρονται στο κοινοβουλευτικό έργο. Αυτή η "εκσυγχρονιστική" απόφαση, υποβαθμίζει την επιβαλλόμενη ενημέρωση της κοινής γνώμης και το Κοινοβούλιο, πλήττει ιδιαίτερα το ΚΚΕ και τα άλλα μικρότερα κόμματα. Ενώ μέσα από το σύνολο των δελτίων ειδήσεων, εκπομπών κλπ., προβάλλεται "κατά κόρον" η κυβέρνηση, η δικομματική αντιπαράθεση και η κυρίαρχη άποψη στα μεγάλα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα, η άλλη άποψη, η φωνή του ΚΚΕ, συστηματικά περιορίζεται ή αποσιωπάται".

"Αντί για περιορισμούς θα έπρεπε να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση των κοινοβουλευτικών εκπομπών από τα κρατικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα και η καθιέρωση ανάλογων εκπομπών και στα ιδιωτικά ΜΜΕ. Αναμένουμε αναστολή των απαράδεκτων αποφάσεων και διακομματικό διάλογο στην κατεύθυνση της αναβάθμισης και όχι του περιορισμού. Και, φυσικά, θα επιμείνουμε στην ισότιμη μεταχείριση των κομμάτων, σύμφωνα με τις δημοκρατικές και συνταγματικές επιταγές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ