Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Ελλάδα της δουλιάς μίλησε!

Ο αντεργατικός οδοστρωτήρας δε θα περάσει! Η συντονισμένη επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα αποκρουστεί! Τα τερατουργήματα των "εκθέσεων Σπράου" και των εμπνευστών τους, θα μείνουν στα χαρτιά!Αυτό το μήνυμα έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, με τη μαζική συμμετοχή τους στην πανεργατική απεργία και στις μαχητικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σ' όλες τις πόλεις. Ταυτόχρονα έδειξαν το δρόμο για την πιο αποφασιστική, για την πιο συντονισμένη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα, απαιτώντας από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες να αποχωρήσουν ΤΩΡΑ από τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.

Το οχτάωρο, η πλήρης απασχόληση, η κοινωνική ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, είναι κατακτήσεις αδιαπραγμάτευτες,διαμήνυσαν και ταυτόχρονα διατράνωσαν την απόφασή τους για την κατοχύρωση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας το ίδιο μήνυμα, η ίδια εικόνα, η ίδια εντολή προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Από νωρίς το πρωί στην έδρα της ΓΣΕΕ άρχισαν να φτάνουν τα στοιχεία της επιτυχία της απεργίας, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες.Λίγο αργότερα η εικόνα της επιτυχημένης κινητοποίησης ολοκληρώθηκε με τα μηνύματα για τη μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ