Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πάνω από 80% στους δήμους

Το δικό τους στίγμα έδωσαν οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες, συμμετέχοντας στη χτεσινή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία, με ποσοστά συμμετοχής που ξεπέρασαν το 80%,σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας. Πλήθος εργαζομένων συγκεντρώθηκε το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη και πραγματοποίησε πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, φωνάζοντας συνθήματα, όπως "υπηρεσίες για τους δημότες και όχι κέρδη για τους ιδιώτες" και "τα χρήματα που έδωσε η ΚΕΔΚΕ στο Λαμπράκη, θα γίνουν νέοι φόροι στην πλάτη του κοσμάκη".

Στο υπουργείο, το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υφυπουργόΛ. Παπαδήμα και εξέφρασε την αντίθεση των εργαζομένων με διατάξεις του νομοσχεδίου "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ", που αφορούν: Στην καταστρατήγηση του θεσμοθετημένου ημερήσιου και εβδομαδιαίου ωραρίου εργασίας στους νέους δήμους, την παροχή, δηλαδή της δυνατότητας στον εκάστοτε δήμαρχο να διαμορφώνει το ωράριο κατά πώς θέλει. Στις υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων στους νέους ΟΤΑ, χωρίς να έχει προηγηθεί η σύνταξη των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των νέων δήμων, δίνοντας έτσι περιθώριο για διώξεις εργαζομένων που, για διάφορους λόγους, δεν είναι αρεστοί στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή (η Ομοσπονδία ζητά να ισχύσουν οι εθελούσιες μετατάξεις). Στη διαιώνιση του καθεστώτος των αδιαβάθμιστων υπαλλήλων, χωρίς δηλαδή μισθολογική εξέλιξη.

Ο υφυπουργός, από πλευράς κυβέρνησης, απλά υποσχέθηκε ότι τα ζητήματα αυτά, θα επιλυθούν... ικανοποιητικά για τους εργαζόμενους, στη συζήτηση που θα γίνει, για τον "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ", στη Βουλή. Οι υποσχέσεις αυτές, κάθε άλλο παρά ικανοποίησαν τους εργαζομένους, που δήλωσαν μετά τη συνάντηση ανήσυχοι και σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Και αυτό, γιατί όπως τόνιζαν, πολλές υποσχέσεις δόθηκαν από την κυβέρνηση, στο παρελθόν, και στη Βουλή οι αποφάσεις που πήρε ήταν αντίθετες με τα συμφέροντά τους. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι πορεύτηκαν στο Πεδίον του Αρεως και ενώθηκαν με τους άλλους απεργούς, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ