Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Υψηλή συμμετοχή

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σε Χαλκίδα και Λαμία έγιναν μαζικές αγωνιστικές συγκεντρώσεις με πρωτοβουλίες των Συντονιστικών Επιτροπών Σωματείων, όπου καταγγέλθηκε η πολιτική της κυβέρνησης και απαιτήθηκε η αποχώρηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από το "διάλογο" - απάτη. Επιπλέον, στη Χαλκίδα έγινε πορεία και επιδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο νομάρχη, ο οποίος, πιστός στην πολιτική της κυβέρνησης, δεν εξέφρασε έστω τη συμπαράστασή του, αν και ήτανπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

Στη Φωκίδα η συγκέντρωση χαρακτηρίστηκε από τους συνδικαλιστές ως ημεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Η συγκέντρωση έγινε χτες το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας.Οι συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, όταν επιχείρησαν να αποχωρήσουν επειδή η συγκέντρωση ενέκρινε πρόταση για την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο".Συγκέντρωση έγινε και στη Λιβαδειά, έξω από Εργατικό Κέντρο της πόλης. Χτες το απόγευμα έγινε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης, που διοργάνωσαν οι αγροτικοί σύλλογοι.

Σε υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και σε μεγάλες επιχειρήσεις. Καθολικά πήραν μέρος στην απεργία οι εργαζόμενοι σε ΠΕΣΙΝΕ,ΛΑΡΚΟ,Τσιμέντα Χαλκίδας,Ιντεάλ Στάνταρτ,Κεραμική Αρτάκης,Ναυπηγεία Αυλίδας,Ιντεάλ Πυρίμαχα και Πρώην Τσαούσογλου.Καθολικά απέργησαν και οι οικοδόμοι. Στην ΚΝΟΡ το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων ήταν 97% και στην ΕΑΒ 15%. Σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΕΛΤΑ Εύβοιας ήταν 30%, ενώ στον ΟΤΕ Εύβοιας 94%. Στη ΔΕΗ ΑΗΣ Αλιβερίου το ποσοστό συμμετοχής ήταν 25%, στο Λιγνιτωρυχείο Αλιβερίου 100%, στην ΕΤΕ Χαλκίδας 50%, στην ΕΒΟ Κύμης 100%, στους εργαζομένους του Δήμου Θήβας 100%, στη ΔΕΥΑΘ 100%, στη ΔΕΗ Θήβας 98%. Στη Φθιώτιδα: Το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ ήταν 17%, στη ΔΕΗ 36%, στην ΕΤΕ 40%, στην Εμπορική Τράπεζα 25%, στην Τράπεζα Κρήτης 81%, στην ΑΤΕ 20%, στον ΟΤΕ 16,5%. Στη Φωκίδα: ΔΕΗ 85%, ΕΑΣ Αμφισσας 90%, τράπεζες 15%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ