Παρασκευή 24 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΕ ΤΗΣ ΕΑΚ
Μονόδρομος η κλιμάκωση

Από την ΕΕ της ΕΣΑΚ εκδόθηκε η πιο κάτω ανακοίνωση για τη χτεσινή κινητοποίηση:

"Στη σημερινή κινητοποίηση με την 24ωρη πανελλαδική απεργία πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Με τη μαζική τους συμμετοχή έστειλαν μήνυμα και εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων για την αφαίρεση των κοινωνικών εργασιακών κατακτήσεών τους.

Με τη σημερινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι έδειξαν ότι δε χωρούν στα πλαίσια της συναίνεσης, του "κοινωνικού διαλόγου" και της ταξικής συνεργασίας που προσπαθούν να τους εγκλωβίσουν οι συμβιβασμένες παρατάξεις, που αποτελούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Η σημερινή κινητοποίηση δεν είναι "εποχιακό φαινόμενο" όπως περισπούδαστα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά εκφράζει την αγανάκτηση της εργατικής τάξης της πατρίδας μας ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Εποχιακό φαινόμενο, και αυτό θα αποδειχτεί στη ζωή, είναι η πολιτική της πλουτοκρατίας που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με συνέπεια υπηρετεί.

Οι εργαζόμενοι μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και τις μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις, έδειξαν καθαρά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των εργασιακών κοινωνικών κατακτήσεων και ότι θα συνεχίσουν με πιο μαζικούς αγώνες την προσπάθεια για την ανατροπή στην πράξη αυτών των πολιτικών.

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις μαχητικές συγκεντρώσεις δείχνει καθαρά ότι η εργατική τάξη στην πατρίδα μας μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα μέσα από ενωτικούς αγώνες θα εντείνουν τους αγώνες τους για να μην περάσει η πολιτική της κυβέρνησης και των βιομηχάνων που κατακρεουργεί το 8ωρο και τις εργασιακές σχέσεις, για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και να αποκρούσουν τον προϋπολογισμό της λιτότητας που με τις ευλογίες της ΕΕ ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Θα οργανώσουν την πάλη τους για την αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Αυτός είναι ο μονόδρομος που η εργατική τάξη της πατρίδας μας με συνέπεια θα βαδίσει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εν αναμονή νέων αντιλαϊκών μέτρων (2012-03-31 00:00:00.0)
Ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων (2005-02-24 00:00:00.0)
Με τόλμη και αποφασιστικότητα (2000-12-06 00:00:00.0)
Με νέους αγώνες απαντάμε στον αυταρχισμό (1998-05-28 00:00:00.0)
Ενιαίο μέτωπο για κοινούς αγώνες (1997-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ