Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τόλμη και αποφασιστικότητα

Εντείνονται οι εξορμήσεις κλιμακίων του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της  απεργίας

Από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Από συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη
Με αισιοδοξία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη και άλλοι συνδικαλιστές «αλωνίζουν» κυριολεκτικά τις τελευταίες μέρες τα εργοστάσια, εργοτάξια, υπηρεσίες, τράπεζες, ξεσηκώνοντας ένα πλατύ κίνημα των εργαζομένων για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη αυριανή πανελλαδική απεργία και την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου για τις εργατικές σχέσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Το αίτημα για την άρση του νομοσχεδίου και την αγωνιστική αντιμετώπιση των αντεργατικών μέτρων βρίσκει τόσο πλατιά απήχηση στα ευρύτερα στρώματα των εργαζομένων, που, όπως δηλώνουν στελέχη του ΠΑΜΕ της πόλης, επηρεάζει και πολλά μεσαία στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που αν και στις συνεδριάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων δεν τολμούν να διαφοροποιηθούν από το πλαίσιο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, ωστόσο στις καθημερινές άμεσες επαφές τους με τους εργαζόμενους τάσσονται ανοιχτά υπέρ του αιτήματος της απόσυρσης του νομοσχεδίου και της συνέχισης των κινητοποιήσεων σ' αυτή την κατεύθυνση.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς επιβεβαιώνουν τη γενική εκτίμηση ότι η απεργία της Πέμπτης και η εργατική συγκέντρωση θα έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από την αντίστοιχη κινητοποίηση στις 10 Οκτώβρη. Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης τόσο στα κυβερνητικά επιτελεία, όσο και στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Περιοδείες για την καλύτερη συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες σε καταστήματα τραπεζών στο κέντρο της πόλης τα στελέχη του ΠΑΜΕ στο χώρο των τραπεζών Σ. Ζαριανόπουλος και Γ. Χαβατζάς και διαπίστωσαν τη γενική προθυμία των εργαζομένων του κλάδου για συμμετοχή στην απεργία.

Στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων πραγματοποίησαν χτες και προχτές περιοδείες σε μεγάλο αριθμό γιαπιών και εργοταξίων και έφεραν το μήνυμα της απεργίας και του αγώνα στους οικοδόμους της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου στελέχη του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής τον Ακη Οργαντζή, πραγματοποίησαν τις δυο τελευταίες μέρες σειρά περιοδειών στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, συμβάλλοντας στη συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην απεργία, που αναμένεται μαζική.

Στελέχη της Διοίκησης του ΕΚΘ επισκέφθηκαν χτες το πρωί το λιμάνι και είχαν πολύ καλή συζήτηση για την απεργία και τα κυβερνητικά σχέδια για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, με τους λιμενεργάτες και τους χειριστές μηχανημάτων φορτοεκφόρτωσης. Κλιμάκιο από τα στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη της διοίκησης του ΕΚΘ Βασίλη Ρέβα και Θανάση Μητρούδα πραγματοποίησαν περιοδεία στα εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης και την ΕΛΛΕΝΙΤ. Αλλα στελέχη περιόδευσαν χτες στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην Παπαναστασίου και προχτές στα εργοστάσια ΤΙΤΑΝ και ΑΓΝΟ.

Η γενική εικόνα που δίνουν όλες αυτές οι εξορμήσεις είναι ότι η άρση του αντεργατικού νομοσχεδίου αποτελεί απαίτηση όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ