Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Ολοι στο δρόμο του αγώνα

Μια ακόμη μαχητική απάντηση  στην αντεργατική πολιτική ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι της  Πάτρας 

«Δε θα περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Ολοι στους δρόμους!» Με το σύνθημα αυτό η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 7ης Δεκέμβρη και στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Γεωργίου στις 10 το πρωί στην Πάτρα, προκειμένου να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να δώσουν δυναμικό «παρών».

«Η επίθεση της κυβέρνησης είναι ολομέτωπη, υπογραμμίζει η Συντονιστική, χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, νέους συνταξιούχους. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου έχουν τεράστιες ευθύνες. Συνεχίζουν τη χρεοκοπημένη και επικίνδυνη τακτική της συναίνεσης. Καμιά εμπιστοσύνη σε αυτές τις πλειοψηφίες».

Παράλληλα, η Συντονιστική βάζει τα αιτήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που είναι: Να αποσυρθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο. Να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Πλήρης σταθερή απασχόληση με γενικευμένη εφαρμογή του 7ωρου - 35ωρου - 5θήμερου.

Εγκληματική επίθεση εργοδότη

Την ίδια ώρα που η εργατική τάξη της Πάτρας ετοιμάζεται για τη μεγάλη απεργία, πληθαίνουν οι τρομοκρατικές ενέργειες από πλευράς εργοδοτών. Συγκεκριμένα την τραμπούκικη και εγκληματική επίθεση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης Ετοίμων Ενδυμάτων Προδρομίδη που χτες το πρωί επιτέθηκε στους εκπροσώπους των εργαζομένων του κλάδου που ενημέρωναν τις εργάτριες για την πανελλαδική απεργία στις 7 Δεκέμβρη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση ο εργοδότης επιτέθηκε στους συνδικαλιστές με ανήκουστες, χυδαίες βρισιές και με σιδηρολοστό, προσπαθώντας να τους χτυπήσει με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον πρόεδρο του κλαδικού σωματείου. Παρ' όλα αυτά με τη σθεναρή στάση των συνδικαλιστών ο τραμπούκος αφοπλίστηκε και τράπηκε σε φυγή, απειλώντας πως «οπλοφορεί και θα τους καθαρίσει όλους».

Το ΔΣ του Σωματείου εκτιμά ότι «φτερά», για να οργιάζει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς δίνει η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή της πολιτική που οπλίζει τα χέρια των τραμπούκων και προασπίζει την ασύδοτη δράση του μεγάλου κεφαλαίου και το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Το σωματείο καλεί όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους, το λαό της Πάτρας «να καταγγείλουν την απροσχημάτιστα εγκληματική ενέργεια του συγκεκριμένου εργοδότη, να υψώσουν ασπίδα αλληλεγγύης στους αγωνιστές εργαζόμενους ενάντια στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας που απειλεί ακόμα και ανθρώπινες ζωές».

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας καταγγέλλει το προβοκατόρικο άρθρο της εφημερίδας«Πελοπόννησος» που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 28 Νοέμβρη ημέρα απεργιακής κινητοποίησης για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. «Με το γνωστό πλέον τρόπο, καταγγέλλει η Συντονιστική, των "ανώνυμων" καταγγελιών, των "ανώνυμων" δηλώσεων μελών του Σωματείου στο ΠΠΓΝΠ, αφήνει "ανοιχτό" το θέμα της "νομιμότητας" ή όχι της συνδικαλιστικής άδειας που κάνει χρήση το μέλος της Διοίκησης της ΑΔΕΔΥ Κατερίνας Γεροπαναγιώτη και στελέχους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας και του ΠΑΜΕ».

Για να συμπληρώσει η Συντονιστική ότι «ενοχλούνται οι κλακαδόροι της αντιλαϊκής ανθυγιεινής πολιτικής της κυβέρνησης - ΕΕ - ΣΕΒ, οι απεργοσπάστες, οι υποταγμένοι αλλά και τα ΜΜΕ από τη δράση του ΠΑΜΕ και την απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις του ταξικού, συνδικαλιστικού κινήματος στους εργαζόμενους. Ενοχλούνται γιατί οργανώνουμε την αντίσταση και αντεπίθεση των εργαζομένων στην πιο βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική των τελευταίων χρόνων».

Ολους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην κατασκευή της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου καλεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου «Η Διάβαση» να πάρουν μέρος στην απεργία στις 7 Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ