Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Στην απεργία και οι ναυτεργάτες

«Δένουν» τα πλοία στα λιμάνια και τα πορθμεία της χώρας, καθώς οι ναυτεργάτες απαιτούν απεργιακά την απόσυρση του αντεργατικού   νομοσχεδίου

Απεργιακός άνεμος πνέει αύριο και στα λιμάνια της χώρας! Οι ναυτεργάτες όλων των επιβατικών - οχηματαγωγών πλοίων και των πορθμείων δένουν τα πλοία για 24 ώρες, συντονίζοντας τα αγωνιστικά τους βήματα με τους εργαζόμενους της στεριάς. Την απόφαση για απεργία έλαβε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κάτω από το βάρος της αγωνιστικής διάθεσης, αλλά και των ασφυκτικών πιέσεων των ναυτεργατών για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιναυτεργατική αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Οι ναυτεργάτες θα βρίσκονται στους καταπέλτες από τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης, μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής, 8 του μήνα. Για την περιφρούρηση της απεργίας ήδη αρχίζουν να αποστέλλονται συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες των ναυτεργατικών σωματείων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Σε ό,τι αφορά τον Πειραιά η ομάδα περιφρούρησης των συνδικαλιστών θα βρίσκεται στο λιμάνι από τις 5.30 το πρωί της Πέμπτης.

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά την απόφαση της Εκτελεστικής επισημαίνει: «Εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στις επιλογές της κυβέρνησης που περιέχονται στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που κατατέθηκε στη Βουλή καθώς και για τις επιλογές του ΥΕΝ στον τομέα της ναυτιλίας». «Η όξυνση των προβλημάτων - συνεχίζει - των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση και διεύρυνση ιστορικών κατακτήσεων, όπως το 8ωρο, οι Συλλογικές συμβάσεις Εργασίας, η κοινωνική ασφάλιση και άλλα με συντονισμένους αγώνες».

«Με τη συμμετοχή τους - υπογραμμίζεται - οι ναυτεργάτες ενώνουν τη δύναμή τους με τους άλλους εργαζόμενους», για να απαιτήσουν την απόσυρση του «αντεργατικού νομοσχεδίου», μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα. Επίσης η ΠΝΟ απαιτεί τη «διατήρηση του καμποτάζ στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ικανοποιητικές Συμβάσεις Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις που θα βελτιώνουν τους όρους εργασίας και τις συνθήκες διαβίωσης των ναυτεργατών στα πλοία», τον καθορισμό όλων των συντάξεων και των επιδομάτων στο 80% των μισθών, «εξασφάλιση σε ετήσια βάση της κίνησης των ακτοπλοϊκών πλοίων και τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα». Η Ομοσπονδία διεκδικεί ακόμα, κατοχύρωση του δικαιώματος εργασίας, αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ και συνεχή απασχόληση των ναυτεργατών με βάση το ΝΔ 187/73 (προβλέπει τη δεκάμηνη ναυτολόγηση).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η επιστράτευση ενίσχυσε την ασυδοσία των εφοπλιστών(2013-06-08 00:00:00.0)
Απεργούν από σήμερα στις 6 το πρωί(2013-04-03 00:00:00.0)
Θέλει «μαύρους» ναυτεργάτες στις γενικές υπηρεσίες(2009-12-09 00:00:00.0)
Αποβραδίς στους καταπέλτες(2009-04-30 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο τα πλοία - κάτεργα(2008-01-15 00:00:00.0)
Σε απεργιακό κλοιό και τα λιμάνια(2000-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ