Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΡΤΑΣ
Εργολαβίες με το προσωπικό του ΟΤΕ

Η Συντονιστική καταγγέλλει ότι  εργολάβοι  απασχολούν εργαζόμενους του ΟΤΕ για έργα που τους αναθέτει ο Οργανισμός   

Το ίδιο το προσωπικό του ΟΤΕ στην Αρτα αξιοποιούν διάφοροι εργολάβοι σε τεχνικά έργα του Οργανισμού, όπως αποκαλύφθηκε σε συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και μάλιστα με την προτροπή των υπηρεσιών και των αρμοδίων του ΟΤΕ, αλλά και την ανοχή του σωματείου εργαζομένων! Το γεγονός καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Αρτας και αναφέρει ότι η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου της περιοχής προεξάρχοντος του προέδρου, επικαλούμενη διαδικαστικά και δικολαβικά ζητήματα αρνείται να πάρει θέση ακόμα και για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Η συντονιστική επιτροπή στην ανακοίνωσή της θέτει τα εξής ερωτήματα: «Με ποιες διαδικασίες και πόσο αντικειμενικά, αναλαμβάνονται οι συγκεκριμένες εργολαβίες. Πως ελέγχονται και παραλαμβάνονται από τον ΟΤΕ οι συγκεκριμένες εργολαβίες, όταν οι ίδιοι άνθρωποι το πρωί εργάζονται για λογαριασμό του ΟΤΕ και το απόγευμα εργάζονται στο συγκεκριμένο εργολάβο τον οποίο ελέγχουν. Πώς "λύνονται" οι εργασιακές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του συγκεκριμένου εργολάβου στους απασχολούμενούς του και τι κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, επιθεώρηση κλπ). Με ποιο δικαίωμα σε μια περιοχή όπως η δική μας, όπου η ανεργία μαστίζει όλο το νομό, ορισμένοι - αξιοποιώντας μηχανισμούς - να έχουν την πολυτέλεια πολλαπλής κερδοφόρας απασχόλησης και οι άλλοι - οι πολλοί - να συνωστίζονται στις ουρές των ανέργων και της φτώχειας».

Η συντονιστική επιτροπή καταδικάζει το συγκεκριμένο κρούσμα, αλλά και τη στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΑ. Ζητάει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΟΤΕ, ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας να δώσουν εξηγήσεις στους εργαζομένους του νομού και κυρίως στους ανέργους, αλλά και στην κοινωνία συνολικά. «Εκφράζουμε - τονίζεται - την έντονη αγανάκτησή μας για την προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΕΚΑ να μετατρέψει το ΕΚΑ σε κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, για τη συγκάλυψη ενδεχόμενων πολιτικών ευθυνών. Ευθύνες που αφορούν και τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΣΥΝ που ουσιαστικά κάνουν πλάτες στην ΠΑΣΚΕ. Καλούμε, τέλος, τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοια νοσηρά φαινόμενα και εντείνουν τον εργατικό έλεγχο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ