Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Συνεχίζουν ενωμένοι

Ανυποχώρητοι στο δικαίωμα για ασφαλή εργασία είναι οι εργαζόμενοι στη Διώρυγα της Κορίνθου, αλλά και στο αίτημά τους για παραμονή της Διώρυγας στο δημόσιο. Οι εργαζόμενοι από τις 14 Νοέμβρη προσέρχονται κανονικά στην υπηρεσία τους, αλλά δεν εργάζονται στο κανάλι λόγω αποκόλλησης τμήματος πρανούς, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος της εταιρίας υποσχέθηκε ότι σήμερα θα μεταφερθεί γερανός στο κανάλι, ο οποίος θα κατεδαφίσει το τμήμα του πρανούς. Είχε προηγηθεί μια εκστρατεία τρομοκρατικών δικαστικών διώξεων εναντίον των εργαζομένων, τις οποίες αντιμετώπισαν ενωμένοι και αποφασιστικά.

Προχτές, σε σύσκεψη που διοργανώθηκε από το Σωματείο Ναυτικών μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Κορινθίας αποφασίστηκε να διοργανωθεί από κοινού αγωνιστικό συλλαλητήριο στις 10 π.μ. στο Εργατικό ΚέντροΚορίνθου, στα πλαίσια της αυριανής πανεργατικής απεργίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική επισημαίνει ότι «στο νομό μας κορυφή της επίθεσης κεφαλαίου - κυβέρνησης αποτελεί η προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Διώρυγας, την οποία αντιπαλεύουν δυναμικά οι εργαζόμενοι σ' αυτήν, παρά τις δικαστικές διώξεις που υφίστανται από τα ντόπια φερέφωνα της κυβέρνησης».

Η Συντονιστική καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργία και να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση. Παράλληλα καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να προκηρύξουν 24ωρη απεργία στις 19 Δεκέμβρη, μέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ