Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ
για τις πολυεθνικές

Σε καθηγητή Σεισμολογίας μεταμφιέστηκε χτες ο Κ. Σημίτης, δηλώνοντας ότι "περάσαμε ένα σεισμό, βρισκόμαστε στους μετασεισμούς", αλλά και δεν αποκλείει ένα νέο!

Οι τεράστιες ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη μετατροπή της χώρας σε ξέφραγο αμπέλι για τις ορέξεις του πολυεθνικού κεφαλαίου, αναδύονται με δραματικό τρόπο από τη συναλλαγματική κρίση των τελευταίων ημερών.

Οι "εκσυγχρονιστές", όμως, του Κ. Σημίτη, όχι μόνο αρνούνται να βγάλουν οποιαδήποτε συμπεράσματα για τις σημαντικές επιπτώσεις, που προκαλούν οι επιλογές πρόσδεσης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, αλλά σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις εξελίξεις, ώστε να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για την επιβολή νέων αντιλαϊκών μέτρων, με το "επιχείρημα" του κόστους που επήλθε στη χώρα από την κρίση των τελευταίων ημερών. Από αυτή την άποψη, είναι χαρακτηριστική η χτεσινή πρωθυπουργική δήλωση, σύμφωνα με την οποία "περάσαμε ένα σεισμό, βρισκόμαστε στην περίοδο των μετασεισμών, αλλά δεν αποκλείω νέο σεισμό", εκδοχή που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Χτες πάντως, στην ελληνική χρηματαγορά εμφανίστηκαν σημάδια εκτόνωσης των πιέσεων στη δραχμή, μετά τη μεγάλη αύξηση των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά και την αύξηση των επιτοκίων στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου.


ΣΕΛ.  15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ