Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τη σιγουριά της ορθότητας των θέσεών μας

Με τη σιγουριά της ορθότητας των θέσεων του Κόμματος και τη βεβαιότητα ότι ο λαός και οι εργαζόμενοι θα στηρίξουν και οικονομικά το ΚΚΕ, το σταθερό συμπαραστάτη στα προβλήματα και τους αγώνες τους, οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης μπαίνουν δυναμικά και τολμηρά στη μάχη για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Σήμερα, πρώτη μέρα της Εξόρμησης, στόχος της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης είναι να πιάσει το 20% του πλάνου της και, όπως όλα δείχνουν, είναι εφικτός.

Εδώ και μέρες, προετοιμάστηκε με μεθοδικότητα η δουλιά των Οργανώσεων, τα κουπόνια έφτασαν έγκαιρα στα χέρια των κομματικών μελών και οι ΚΟΒ έχουν ήδη συζητήσει τα πλάνα τους. Μάλιστα, πολλές οργανώσεις προχώρησαν ήδη σε αναπροσαρμογή από 10 - 20% πάνω, αφού τα πρώτα μηνύματα από τις επαφές με τον κόσμο είναι αισιόδοξα. Τέτοιες οργανώσεις είναι της Δημόσιας Διοίκησης, των Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Επαγγελματοβιοτεχνών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Η ΚΟΒ των Οικοδόμων, σήμερα, πρώτη μέρα της Εξόρμησης, προβλέπει ότι θα καλύψει ήδη το 50% του πλάνου της. Πολλές είναι οι οργανώσεις, που ήδη αναζητούν τον "αντίπαλο" για να ρίξουν το γάντι της άμιλλας. Ομως όπως όλοι ξεκαθαρίζουν, αυτή η Εξόρμηση δεν είναι μόνο οικονομική, πρέπει και θα αποτελέσει το βήμα για το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των οργανώσεων στο λαό και τους εργαζόμενους.

Ο οικονομικός υπεύθυνος της ΚΟΘ Νίκος Νικολαϊδης μίλησε στο "Ρ" για τις πρώτες εκτιμήσεις από τη μέχρι τώρα πορεία προετοιμασίας και σχεδιασμού της Εξόρμησης: "Τόσο η εμπειρία από τις προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις, όσο και τα πρώτα μηνύματα που έρχονται αυτή την περίοδο, δείχνουν καθαρά ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους, απλόχερα ενισχύουν και θα ενισχύσουν και τώρα το ΚΚΕ. Αρκεί οι κομμουνιστές να φτάσουν σ' αυτούς και να προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν όλους τους οπαδούς και τους φίλους του Κόμματος. Σ' αυτή την Εξόρμηση, φαίνεται ήδη ότι πολλοί περισσότεροι σύντροφοι ξεχύθηκαν και κατάφεραν να εντάξουν τους οπαδούς στη μάχη για την εκλαϊκευση της πολιτικής του ΚΚΕ, στη μάχη να πείσουν τον κόσμο για την αναγκαιότητα ύπαρξης και ενίσχυσής του, όχι μόνο οικονομικά, αλλά κυρίως πολιτικά".

Παράλληλα με τη μάχη άτομο το άτομο, πεντακοσάρικο το πεντακοσάρικο, οι κομμουνιστές ετοιμάζονται να εξορμήσουν και μαζικά σε όλες τις γειτονιές και τους χώρους δουλιάς. Ηδη, αύριο προγραμματίζονται εξορμήσεις με το "Ρ" και το κουπόνι σχεδόν σε όλες τις συνοικίες και τα χωριά της Θεσσαλονίκης.Στους ίδιους ρυθμούς, κινούνται και οι οργανώσεις της νεολαίας. Η Οργάνωση Σπουδάζουσας κάλεσε σε άμιλλα την Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Ολες οι Κνίτικες ΟΒ προγραμματίζουν μαζικό άνοιγμα στη νεολαία και ως στόχο έχουν θέσει τη δραστηριοποίηση της πλειοψηφίας των επιρροών της ΚΝΕ στη δουλιά για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Ηδη, για την επιτυχία της Εξόρμησης, όλα τα μέλη έχουν προκαταβάλει τις συνδρομές του διμήνου, ενώ από μέρες δηλώθηκαν πολλά κόκκινα μεροκάματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται η προσπάθεια των Κομματικών Οργανώσεων (2021-11-13 00:00:00.0)
Στο 43,08% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου (2019-11-23 00:00:00.0)
Στο 25,49% το πανελλαδικό πλάνο με το πρώτο «κλείσιμο» (2017-11-01 00:00:00.0)
Η άμιλλα βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη (2012-10-31 00:00:00.0)
Σε θέσεις μάχης για δυναμική εκκίνηση! (2004-10-28 00:00:00.0)
Με την άμιλλα για υπερκάλυψη των πλάνων (1997-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ