Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι στη μάχη!

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Να δώσουν αποφασιστικά τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης καλεί το ΚΚΕ με ανακοίνωση της Γραμματείας της ΚΕ, όλους τους κομμουνιστές και τους φίλους του Κόμματος. Απευθύνεται σ' όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν το ΚΚΕ, να ενισχύσουν τη δική τους δύναμη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Η οικονομική εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρης - Δεκέμβρης και προς τιμή των 80 χρόνων του ΚΚΕ, συμπίπτει χρονικά και με τα 80χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Επανάστασης, καθώς και με τα 150 χρόνια από τη συγγραφή του "Κομμουνιστικού Μανιφέστου" των ιδρυτών του επιστημονικού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ενγκελς.

Αυτά τα γεγονότα προσδιορίζουν την ιδιαίτερη ιδεολογικοπολιτική σημασία που αποκτά η Οικονομική Εξόρμηση, πάντα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες και την ανάγκη να πραγματοποιήσει το κόμμα μας ένα μεγάλο άνοιγμα στους εργαζόμενους της χώρας μας.

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Η πλατιά δραστηριότητα που μπορούμε και πρέπει να αναπτύξουμε, θα αποτελέσει μια ακόμα καλή προσπάθεια, για να εξηγηθεί στους εργαζόμενους η πολιτική του ΚΚΕ για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό μέτωπο πάλης. Μπορεί να γίνει μια ακόμα αφετηρία για τη συσπείρωση περισσότερων εργατών και εργατριών στους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και για την ένταξη στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ πολλών νέων πρωτοπόρων εργαζομένων, αγροτών, σπουδαστών και επιστημόνων.

Ταυτόχρονα η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει το ΚΚΕ ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες της ταξικής πάλης.

Για την υπερεκπλήρωση των οικονομικών πλάνων έχει ιδιαίτερη πολιτική και διαπαιδαγωγική σημασία η καλύτερη δυνατή οργάνωση της άμιλλας που προκήρυξαν οι κομματικές οργανώσεις, καθώς και η προσωπική οργάνωση της δουλιάς του κάθε κομμουνιστή, της κάθε κομμουνίστριας.

Η Γραμματεία της ΚΕ εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δε θα μείνει έξω από τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του κόμματός μας. Η επίθεση που έχει ξετυλιχτεί εναντίον του ΚΚΕ από κυβερνητικά και άλλα "Κέντρα" είναι σίγουρο πως θα γίνει ένα επιπλέον έναυσμα της ακόμα μεγαλύτερης δραστηριοποίησης όλων μας.

Η Γραμματεία της ΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους, όπου κι αν ανήκουν πολιτικά. Πηγή των εσόδων του ΚΚΕ είναι κατά κύριο λόγο η οικονομική συνεισφορά των ανθρώπων του μόχθου. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει και ενίσχυση της φωνής του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Η πρώτη μέρα της Οικονομικής Εξόρμησης, που άρχισε, θα γίνει αφετηρία υπερεκπλήρωσης των οικονομικών πλάνων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ