Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΧΤΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ
για ξεπούλημα των εργατικών συμφερόντων

Με τον Πολυζωγόπουλο να μετράει για δύο (!) υφάρπαξαν απόφαση της ΓΣΕΕ, ενώ δεν κατάφεραν, τελικά, να πάρουν την υπογραφή της ΓΣΕΒΕΕ. Δεν πάει άλλο με αυτήν την κατάσταση στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τονίζει το ΚΚΕ. Να δυναμώσει ο λαϊκός αγώνας και να αλλάξουν οι συσχετισμοί

Με τη γενική κατακραυγή εργαζομένων και συνδικάτων να τους συνοδεύει και με συνεργό την απομονωμένη και ανυπόληπτη ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, η οποία υφάρπαξε απόφαση της Συνομοσπονδίας, μετρώντας διπλή (!) την ψήφο του προέδρου, κυβέρνηση και ΣΕΒ έχουν από χτες στα χέρια τους "επικυρωμένο" το αντεργατικό έκτρωμα, που βάφτισαν "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000". Την τερατογένεση του "κοινωνικού διαλόγου", που σηματοδοτεί την πιο σφοδρή μεταπολεμική επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεων των εργαζομένων.

"Ο "κοινωνικός διάλογος" και η κατάληξή του θα μείνουν καταδικασμένοι στη συνείδηση των εργαζομένων σαν κορυφαία ενέργεια προδοσίας και ξεπουλήματος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων", τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Να καταδικάσει την επαίσχυντη συμφωνία, με ένταση των αγώνων της, καλεί την εργατική τάξη η ΕΕ της ΕΣΑΚ, ενώ εκπρόσωποι σωματείων που συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το Γενικό Λογιστήριο, όπου ολοκληρώθηκε η απάτη του "κοινωνικού διαλόγου", υποσχέθηκαν να μην επιτρέψουν την υλοποίηση του αντεργατικού κειμένου.

Ως "συναίνεση" και στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, ερμήνευσε το κείμενο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ασυγκράτητος, ζήτησε κι άλλες συμφωνίες για τη "διευθέτηση" του χρόνου εργασίας και τη σύνδεση "μισθών - παραγωγικότητας"...


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ