Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΕΒΕ
Καθεστώς ομηρίας εργαζομένων

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Η κυβέρνηση, θέλοντας προφανώς να συνεχίσει την πολιτική της ομηρίας των εργαζομένων, αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα των επιμελητών εισπράξεων του ΤΕΒΕ, οι οποίοι διεκδικούν την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος με τη μετατροπή της σύμβασης έργου με την οποία εργάζονται σε αορίστου χρόνου.

Την πρόθεση αυτή της κυβέρνησης ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Στ. Μπένος,απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη.Δήλωσε δε ότι οι επιμελητές εισπράξεων απασχολούνται με ειδικό καθεστώς και με αμοιβή επί των εισπράξεων, διαδικασία που είναι αμιγής απασχόληση σύμβασης έργου και έτσι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ικανοποίησης του σχετικού αιτήματος, καθώς δεν υπάρχει και αντίστοιχη εισήγηση του ΔΣ του ΤΕΒΕ.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υφυπουργού, ο Μπ. Αγγουράκης ανακοίνωσε ότι παρά τα όσα ισχυρίστηκε ο Στ. Μπένος υπάρχουν αποφάσεις του ΔΣ του ΤΕΒΕ, που εγκρίνουν τη μετατροπή των συμβάσεων αλλά η πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι αυτή που δεν επιτρέπει την υλοποίησή τους. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να απολύονται οι εργαζόμενοι όταν λήγει η σύμβασή τους και έτσι το ΤΕΒΕ να έχει τεράστια απώλεια εισπράξεων. Ο Μπ. Αγγουράκης κατήγγειλε ότι η συγκεκριμένη στάση της κυβέρνησης πηγάζει από τη γενικότερη αδιαφορία της για τα ασφαλιστικά ταμεία και από τη θέλησή της να κρατάει τους εργαζόμενους σε καθεστώς ομηρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ