Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τηλεοπτική "νεο"-αθλιότητα

Η Νέα Ελληνική Τηλεόραση, η γνωστή ΝΕΤ, δε θα μπορούσε να κάνει άλλο ξεκίνημα, που να ανταποκρίνεται ιδανικότερα στα χαρακτηριστικά του "αφεντικού" της, του ..."νέου" ΠΑΣΟΚ. Το ύφος και ήθος που εκπέμπουν οι δέκτες του "εκσυγχρονισμένου" κρατικού καναλιού, από τα πρώτα του κιόλας βήματα, πιστοποιούν ότι οι επικεφαλής του έχουν σχεδιάσει να πορευτούν έναν κατήφορο διαρκείας και πως ακόμα βρίσκονται στην αρχή. Ο αντικομμουνισμός, η παραχάραξη της ιστορίας, η συκοφαντία κατά των αγώνων του λαού, το αντισοσιαλιστικό ντελίριο, η επίθεση κατά των κοινωνικών αγώνων, αποτελούν τη "νέα" συνταγή της "σύγχρονης" κυβερνητικο-τηλεοπτικής δουλείας, που μεγαλουργεί στο Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Ηδη, τα πρώτα δείγματα γραφής της ΝΕΤ έχουν προκαλέσει την έντονη λαϊκή δυσφορία. Εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη των διοικήσεων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, Εργατικών Κέντρων, σωματείων και άλλων οργανώσεων, με προχτεσινό τους υπόμνημα διαμαρτυρίας, καταγγέλλουν τη "νεοτηλεοπτική" αθλιότητα. Καλούν τους αρμόδιους να πάψουν να "ποιούν την νήσσαν" και, πρώτα και κύρια την κυβέρνηση, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τονίζουν ότι η Κρατική Τηλεόραση δεν μπορεί να είναι παραμάγαζο των προπαγανδιστικών αναγκών της κυβέρνησης. Οτι η Κρατική Τηλεόραση, δεν απευθύνεται μόνο στους καρεκλοκένταυρους των υπουργείων, δεν ανήκει σε αυτούς που αποτελούν παιγνιδάκια στα γρανάζια της ρουσφετοκρατίας και υπαλληλικό προσωπικό στην υπηρεσία των εξουσιαστών. Ανήκει σε όλο το λαό και έχει υποχρέωση, όχι απλώς να μην τσαλαπατά το κοινό αίσθημα, αλλά και να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, για πραγματική και ουσιαστική ενημέρωση του λαού. Πρόκειται για μια λειτουργία, που προφανώς δε συνάδει με τους υπολογισμούς των Τσουκατο-ανθρώπων. Γι' αυτό ακριβώς αύριο, στις 6.30 το απόγευμα, το υπουργείο Τύπου θα γίνει ο χώρος, όπου η παραπάνω έγγραφη καταγγελία θα πάρει μορφή διαδήλωσης και συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τα "επιτεύγματα" της ΝΕΤ. Οι πληττόμενοι από την αυθαιρεσία της ΝΕΤ και των "ναπολεοντίσκων" που τη διευθύνουν, από το Μαξίμου και την πάλαι ποτέ Ζαλοκώστα, θα πάρουν μια πρώτη γεύση. Μια πρώτη γεύση της λαϊκής αγανάκτησης, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα διογκωθεί όσο χαμηλότερα κατεβεί η ΝΕΤ στον κατήφορό της.

Θα το επαναλάβουμε. Η Κρατική Τηλεόραση, η τηλεόραση που συντηρείται απευθείας από τον Ελληνα εργαζόμενο, δεν είναι ιδιοκτησία της Χαρ. Τρικούπη. Δεν είναι προκεχωρημένο φυλάκιο για την εκτόξευση λάσπης εναντίον των αγωνιζόμενων λαϊκών στρωμάτων. Δεν είναι ιδεολογικό αποχαυνωτήριο και ιστορικό χαλκείο της άρχουσας τάξης και των πολιτικών υπηρετών της. Για την ακρίβεια, είναι όλα τα παραπάνω, αφού αυτή είναι η δουλιά της ως εργαλείο στα χέρια της πλουτοκρατίας, αλλά ας έχουν υπόψη τους όσοι εκτελούν τη "βρώμικη δουλιά" ότι δε θα συναντήσουν μια παθητική μάζα, που απλώς θα παρακολουθεί το "έργο" τους. Πολύ περισσότερο, που η ΝΕΤ φαίνεται ότι στα πλαίσια εκπλήρωσης του ρόλου της δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα. Οι υπεύθυνοι για τη δράση της γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια στοιχειώδεις συνταγματικές υποχρεώσεις, που αφορούν την έγκαιρη, έγκυρη, αξιοπρεπή και ειλικρινή ενημέρωση. Εχουν επιλέξει τη δημόσια περιουσία μιας κρατικής τηλεοπτικής συχνότητας σαν "πολεμίστρα" διαφήμισης του αντικομμουνισμού. Ε, αυτό δε θα περάσει, κύριοι. Η αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι μόνο η αρχή. Είτε θα βάλετε "φρένο", είτε θα επιφέρετε μια ώρα αρχύτερα και το "τέλος" των αθλιοτήτων σας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζει το αντικομμουνιστικό τροπάρι η ΕΡΤ (2010-11-04 00:00:00.0)
Ετήσιο χαράτσι 76 εκατομμύρια ευρώ στα ελληνικά νοικοκυριά (2005-08-24 00:00:00.0)
Επιστολή διαμαρτυρίας (1999-04-14 00:00:00.0)
Σα δε ντρέπονται εκεί στη ΝΕΤ! (1998-08-21 00:00:00.0)
ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην παραχάραξη της ιστορίας (1997-11-12 00:00:00.0)
Οργισμένη απάντηση στη λασπολογία (1997-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ