Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να σταματήσει ο αποκλεισμός της Κούβας

Το ΕΚΘ συμπαραστέκεται ενεργά στον δοκιμαζόμενο λαό της Κούβας. Με ομόφωνο ψήφισμά τους οι αντιπρόσωποι στο 26ο Συνέδριο του ΕΚΘ απαιτούν το σταμάτημα του αποκλεισμού, του εμπάργκο και των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ και των αρχών Διεθνούς Δικαίου.

Το 26ο Συνέδριο του ΕΚΘ απαιτεί η νέα διοίκηση να συντονίσει τη δράση του ΕΚΘ με τους άλλους φορείς της πόλης και τις κινήσεις ειρήνης και να εκφράσει την αλληλεγγύη, την υλική και ηθική συμπαράσταση στην κυβέρνηση και το λαό της Κούβας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Κούβας, μιλώντας στο Συνέδριο, τόνισε μεταξύ άλλων, καταχειροκροτούμενος από όλους τους συμμετέχοντες: "Τα κουβανικά συνδικάτα, που αντιπροσωπεύονται από 19 κλαδικές οργανώσεις και είναι ενωμένοι κάτω από τα κεντρικά (CTC) και που αντιπροσωπεύει πιο πολύ από το 98% όλων των εργαζομένων της Κούβας, παλεύουν για να νικήσουν το βορειοαμερικάνικο εμπάργκο, που πάνω από 30 χρόνια επιβλήθηκε στη χώρα μας, διευρύνοντας το εμπάργκο μετά την ανατροπή της παλιάς Σοβιετικής Ενωσης, με στόχο να πνίξει την Επανάσταση με οποιοδήποτε τίμημα. Αλλά είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα, διότι, όχι μόνο αντέξαμε, αλλά αναπτυχθήκαμε, με τη βεβαιότητα ότι θα νικήσουμε για άλλη μια φορά.

Μας περιορίζουν - συνέχισε - στις πιστώσεις, στα φάρμακα, στα τρόφιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης για την ανάπτυξη της χώρας. Εκτός απ' όλα αυτά μας πολεμούν με βακτηριολογικό πόλεμο, που έχει επίπτωση στη γεωργία μας, εισάγοντας αρρώστιες που έχουν επίδραση στα μωρά, στο λαό γενικά. Πηγαίνοντας ενάντια στους διεθνείς νόμους και, παρ' όλα αυτά, ονομάζονται υπερασπιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με μια προπαγάνδα απαίσια, που αλλάζει την πραγματικότητα της Κούβας, ο λαός μαζί με την εργατική του τάξη δίνουν τη μεγάλη μάχη της αποκατάστασης και ανάπτυξης της οικονομίας μας. Ολα αυτά γίνονται κάτω από την επίγνωση ότι είμαστε κυρίαρχοι του μέλλοντός μας, διότι έχουμε την ιστορική πείρα ότι η Επανάσταση των εργαζομένων είναι για τους εργαζόμενους. Και την υπερασπιζόμαστε μέχρι τη νίκη πάντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ