Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Καλά μηνύματα από τους δημοσιογράφους

Τα πρώτα καλά μηνύματα για την κάλυψη του πλάνου έρχονται από την ΚΟΒ Δημοσιογράφων Αστικού Τύπου. Οπως μας λέει ο Δημήτρης Σέρβος από την ΚΟΒ Δημοσιογράφων: "Πριν κλείσει η πρώτη βδομάδα της Εξόρμησης, είχαμε καλύψει το 30% του πλάνου της ΚΟΒ, πλάνο που είναι μεγαλύτερο από εκείνο της Εξόρμησης για τη διάσωση του Ιστορικού Αρχείου, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο από κάθε φορά.

Βασιζόμενοι στις προσπάθειες των συντρόφων μας, που δουλεύουν όχι μόνο στις αστικές ημερήσιες εφημερίδες, αλλά και στους δημοσιογράφους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ που απασχολούνται στα περιοδικά, το ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, στη ΓΓ Τύπου και στα άλλα εκδοτικά "μαγαζιά", έχουμε τη βεβαιότητα ότι, έγκαιρα, θα καλύψουμε το πλάνο μας ως ΚΟΒ.

Οι συντάκτες που δουλεύουν στα ΜΜΕ παίρνουν το κουπόνι της εξόρμησης, γιατί συνδέουν την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ με την υπεράσπιση των δικών τους δικαιωμάτων. Γιατί έχουν διαπιστώσει από χρόνια ότι μόνο οι κομμουνιστές έχουν τη θέληση και το κουράγιο να έρθουν σε ρήξη με τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες. Να κινητοποιηθούν και, οργανώνοντας τον αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς να αντιπαλέψουν την εκμετάλλευση που γίνεται σε βάρος των νεοεισερχόμενων στο επάγγελμα συναδέλφων. Να αγωνιστούν για αποτρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών για την κατάργηση του Αγγελιόσημου, που αποτελεί το μοναδικό πόρο - αντί εργοδοτικής εισφοράς - για τη λειτουργία των ασφαλιστικών μας ταμείων. Κι ακόμη για να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια των επαγγελματιών δημοσιογράφων, καταγγέλλοντας τα όποια "τρωκτικά", που ντροπιάζουν τον κλάδο.

Ολα τα μέλη της οργάνωσης δημοσιογράφων του ΚΚΕ, μας τόνισε με περηφάνια ο Δ. Σέρβος, ανταποκρίνονται θετικά και σ' αυτή την Οικονομική Εξόρμηση. Παράδειγμα στέκονται οι μεγαλύτεροι στην ηλικία και επαγγελματικά σύντροφοί μας. Ενας απ' αυτούς είναι ο Βάσος Γεωργίου, γραμματέας του πρώτου κομματικού πυρήνα των δημοσιογράφων που δούλευαν στις αστικές εφημερίδες της Αθήνας, ο οποίος ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1934. Τότε, στην πρώτη συνέλευση, μπήκε το θέμα της εκλογής Γραμματέα. Μετά την άρνηση του Νίκου Καρβούνη να αναλάβει την καθοδήγηση του πυρήνα, γιατί ήταν πολύ απασχολημένος δουλεύοντας σαν αρθρογράφος στις εφημερίδες "Πρωία" και "Εστία", προτάθηκε από τον ίδιο ο Βάσος Γεωργίου. Στην ιδρυτική αυτή συνέλευση συμμετείχαν επίσης οι κομμουνιστές δημοσιογράφοι: Κ. Στούρνας (δούλευε στην "Ακρόπολη"), Κ. Τσέρτος (συντάκτης στο "Ελεύθερο Βήμα"), Θ. Δογάνης (έκανε τα χρόνια εκείνα "εξωτερικό" ρεπορτάζ στη "Βραδυνή"), Δ. Δεβετζής, Αντ. Μπρούσαλης (μεταφραστής), Νίκος Γαληνός (εργατικό ρεπορτάζ) και Θαν. Γεωργίου (συντάκτης, τότε, του "Νέου Κόσμου")".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ