Τρίτη 11 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταματήστε, τώρα, την κατρακύλα της ΝΕΤ!

Παράσταση διαμαρτυρίας - πρώτη απάντηση - εκατοντάδων στελεχών του μαζικού λαϊκού κινήματος στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, σήμερα στις 6.30 μ.μ., για να σταματήσει η κυβερνητική ΝΕΤ τη δυσφήμηση των αγώνων και τον αντικομμουνισμό

Μια πρώτη μαζική απάντηση στην καθοδηγούμενη, ενορχηστρωμένη, συντονισμένη, αντιδημοκρατική επιχείρηση συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων, του αντικομμουνισμού και της παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας, που καθοδηγείται από την κυβέρνηση και κλιμακώνεται από την κρατική ΝΕΤ (Νέα Ελληνική Τηλεόραση), θα δίνουν αύριο εκατοντάδες στελέχη του μαζικού, συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά και άλλοι δημοκρατικοί πολίτες με συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν μπροστά στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ(Ζαλοκώστα), αύριο Τετάρτη. Ωρα συνάντησης έχει οριστεί στις 6.30 το απόγευμα έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας.Από εκεί θα μεταβούν στο υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ, όπου θα διαδηλώσουν την απαίτησή τους να σταματήσει, εδώ και τώρα, το όργιο αντικομμουνισμού και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας από την κρατική ΝΕΤ και να προβάλει τα οξύτατα προβλήματα των εργαζομένων.

Οπως υπογραμμίζουν συνδικαλιστές, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν μπορεί πλέον να γίνει ανεκτή. Και, αν η κυβέρνηση δε σταματήσει την καθοδηγούμενη απ' αυτήν εκστρατεία λασπολογίας και αντικομμουνισμού και πλαστογράφησης της ιστορίας και συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων, οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων και άλλων δημοκρατικών πολιτών.

Οπως είναι γνωστό, εκατοντάδες στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, από τη ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία από αγροτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους μαζικούς φορείς του λαού, δημοσιογράφοι κ. ά., με υπόμνημα διαμαρτυρίας που απέστειλαν στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλουν, ανάμεσα στα άλλα, ότι:

Το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται από την κρατική ΝΕΤ μια ενορχηστρωμένη, συντονισμένη αντιδημοκρατική επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας και παραποίησης της αλήθειας. Στο όνομα της ιστορικής έρευνας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, η κρατική ΝΕΤ δηλητηριάζει τους εργαζόμενους, το λαό με συνεχείς δόσεις αντικομμουνισμού. Συκοφαντούνται οράματα και ιδανικά, δυσφημίζονται οι αγώνες του λαού.

Ειδικότερα, τονίζεται, μέσω της ΝΕΤ διάφοροι συκοφάντες λασπολογούν σε βάρος των αγώνων των εργαζομένων, των αγροτών, των φαρμακοποιών, των υγειονομικών και κάθε άλλου τμήματος του λαού που αγωνίζεται κατά της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Διαστρεβλώνεται η ιστορία του λαϊκού μας κινήματος, η ιστορία της Εθνικής Αντίστασης, ενώ αποσιωπώνται τα εγκλήματα των κάθε λογής δοσίλογων, συκοφαντείται ο πρωτεργάτης της Εθνικής Αντίστασης, το ΚΚΕ. Δυσφημίζεται η Οχτωβριανή Επανάσταση και ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ παρουσιάζεται σαν υπεύθυνος για τη σημερινή άθλια κατάσταση του ρώσικου λαού. Ακόμα κατασυκοφαντείται ο ηρωικός αγώνας του Κουβανέζικου λαού.

Η επίθεση αυτή, επισημαίνεται, καθοδηγείται από την κυβέρνηση, η οποία μετατρέπει τη ΝΕΤ σε κυβερνητικό φερέφωνο, σε όργανο στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής και στρέφεται κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και των δημοκρατικών δικαιωμάτων του.

Πέρα από τα εκατοντάδες στελέχη του μαζικού συνδικαλιστικού κινήματος, που υπέγραψαν ήδη το υπόμνημα - διαμαρτυρία, έγινε γνωστό ότι υπέγραψαν και οι: Γιώργος Λεονταρίτης ΓΓ της ΕΣΗΕΑ, Ρούλα Σιώτα αντιπρ. ΠΟΔΠ - ΑΕΙ, Ιμσιρίδης Παύλος μέλος διοίκησης σωματείου εργ. στα Μάρμαρα Λαζαρίδη, Μπάτζελας Σταύρος πρόεδρος ΑΣ Φτελιάς Δράμας, Φουλίδης Σωκράτης κοινοτικός σύμβουλος Πανοράματος Δράμας, Τασούλα Στεφανίδου πρόεδρος συλ. γυναικών Δράμας, Αννα Σακαλίδου - Μπούρμαλη ΔΣ συλ. γυναικών Δράμας, Καμπούρης Θεόδωρος πρόεδρος ΑΣ Χωριστής Δράμας, Μελανία Παπαναγιώτου πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Δράμας. Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται και αναμένεται να προστεθούν πολλαπλάσιες, νέες υπογραφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ