Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Κάθε χρόνο χάνονται 2.400 ζωές

Στη Δικαιοσύνη έπρεπε να λογοδοτούν όσοι κατασκευάζουν ή παραλαμβάνουν "κακούς" και "ανασφαλείς" δρόμους, είπε χτες ο γενικός γραμματέας ΜεταφορώνΠαν. Μπενετάτος,χωρίς, ωστόσο, να εξηγήσει γιατί κάτι τέτοιο δε γίνεται από την κυβέρνηση την οποία υπηρετεί.

Μιλώντας σε ημερίδα για την οδική ασφάλεια, που διοργάνωσε η βρετανική πρεσβεία, ο γγ, αν και επισήμανε ότι ευθύνες για το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα "έχουμε όλοι", επιχείρησε με έμμεσο τρόπο να περιορίσει τις ευθύνες της κυβέρνησης μόνο στα θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των οδηγών και τα μέτρα αστυνόμευσης και συντονισμού μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών. Ειδικά για τις κακοτεχνίες των δρόμων, είπε "ότι θα έπρεπε να επέχουν ποινικών ευθυνών όσοι κατασκευάζουν ή παραλαμβάνουν οδικά έργα με κακοτεχνίες, ενώ η συντεχνιακή νοοτροπία του ΤΕΕ δεν επιτρέπει σε ορισμένες περιπτώσεις σωστούς ελέγχους των έργων και τη θέσπιση προδιαγραφών, για σωστή και ασφαλή κατασκευή τους".

Στην ημερίδα, οι Εγγλέζοι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι μετά από 20χρονη εκστρατεία, κατάφεραν να περιορίσουν τον αριθμό των θανάτων από τροχαία σε 3.500 το χρόνο, έναντι των 6.800 που ήταν το 1976.

Αντίθετα, στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, κάθε χρόνο χάνονται 2.400 ανθρώπινες ζωές στο δρόμο, αριθμός που αντιστοιχεί σε 13.000 - 14.000 στην Αγγλία, αν γίνει συγκριτική αναγωγή με τον πληθυσμό των δύο χωρών, τον αριθμό των αυτοκινήτων και των διανυομένων οχηματοχιλιομέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ