Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΜΠΑΛΑΦΑ
Κατασκευή των διωκτικών μηχανισμών

"Είναι πεποίθησή μου ότι δεν πρόκειται για ένα ανθρωπάκι που ζητά αλληλεγγύη. Είναι ένας άνθρωπος καθαρός, έντιμος, ειλικρινής, που θα αναλάμβανε τις ευθύνες του, όποιες κι αν ήταν αυτές". Αυτό τόνισε χτες, αναφερόμενος στον κατηγορούμενο Γιώργο Μπαλάφα,ο δήμαρχος Πετρούπολης Γ. Γιώγος,καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Είπε, επίσης, ότι ο Γ. Μπαλάφας συμμετείχε σε ομάδες πολιτών, που καμιά σχέση δεν είχαν με τρομοκρατικές ενέργειες.

Κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν άλλοι 13 μάρτυρες υπεράσπισης. Τα κυριότερα σημεία των καταθέσεών τους αφορούσαν το χαρακτήρα του Γ. Μπαλάφα και την τακτική των σκευωριών που ακολουθούν οι διωκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, προσπαθώντας να καλύψουν την αδυναμία τους για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας.

Θεόφ. Μπαλάφας,εξάδελφος του κατηγορουμένου: "Δούλευε στην οικοδομή και σπούδαζε στα ΤΕΙ. Δε διέγνωσα καμιά αλλαγή στη συμπεριφορά του την περίοδο που έγιναν αυτά τα περιστατικά. Γύρω στο 1990 συναντηθήκαμε και τα είπαμε. Ζούσε τότε στο Καπανδρίτι χωρίς να κρύβεται". Γ. Αγγελετάκης,γραφίστας, στέλεχος τότε της ΚΝΕ: "Γνώριζα ότι υπήρχε στέκι αναρχικών, αντιεξουσιαστών στην οδό Καλαμά. Το 1987 έμαθα ότι ανακαλύφθηκαν εκεί όπλα". Δημ. Μπαλάφας,αγρότης, αδελφός του κατηγορουμένου: "Μέχρι το 1987 επιμέναμε εγώ και η αδελφή μας να κρύβεται γιατί φοβόμασταν για τη ζωή του. Ακόμα και τώρα δέχομαι απειλές από αστυνομικό όργανο". Π. Βαμβακάς,εμποροϋπάλληλος: "Οταν είναι ανίκανοι οι μηχανισμοί να βρουν τους πραγματικούς ενόχους, τους κατασκευάζουν". Χρ. Χαλαζιάς,δημοσιογράφος: "Οι μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να βρουν ένα άλλοθι και κατασκευάζουν τους "συνήθεις υπόπτους"". Επαμ. Σκυφτούλης: "Οι υπηρεσίες ασφαλείας έφτιαχναν τις "γιάφκες". Μόλις αποφυλακίστηκα, μ' έπιασαν και μου πρότειναν να φτιάξουμε μια γιάφκα για να τα οικονομήσουμε". Δ. Βαρελάς,λογιστής: "Κατασκευασμένη υπόθεση". Κ. Μπαλάφας,εξάδελφος του κατηγορουμένου: "Οι σκηνές βίας πάντα τον απωθούσαν". Δ. Δεσύλλας,πρώην ευρωβουλευτής: "Είναι άνθρωπος που δρα στο φως". Γερ. Μπουκουβάλας: "Η αστυνομία επέλεξε την αποθήκη Καλαμά, απ' όπου είχε περάσει όλος ο αναρχικός κόσμος. Το 1982 την είχαμε εγκαταλείψει". Στέλλα Αλφιέρη,βουλευτής ΣΥΝ: "Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Γ. Μπαλάφας είναι αθώος". Αννα - Μαρία Μπαρσέφσκι: "Ο Γ. Μπαλάφας, ως σπουδαστής, συμμετείχε ενεργά στη λήψη αποφάσεων". Αλ. Βερναρδάκης,υπάλληλος: "Γίνεται ακόμα προσπάθεια ενοχοποίησης αθώων από τις διωκτικές αρχές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ