Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομοκρατούνται τα χωριά του Στρυμονικού

Και άλλο κλητήριο θέσπισμα επιδόθηκε χτες σε 16 κατοίκους των κοινοτήτων του Στρυμονικού, με στόχο την τρομοκράτησή τους. Με τις τρεις νέες δικογραφίες που σχημάτισαν οι δικαστικές αρχές, κατηγορούνται οι κάτοικοι αυτοί ότι στη διάρκεια συλλαλητηρίου στην Ολυμπιάδα προέβησαν σε σοβαρές αξιόποινες πράξεις, μεταξύ των οποίων αναφέρονται η αντίσταση κατά της αρχής, βία, πρόκληση για εκτέλεση πλημμελήματος κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία κλπ.

Ανάμεσα στους πολίτες που κατηγορούνται είναι για μία ακόμη φορά οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Ολυμπιάδας, Σταυρού, Ανω Σταυρού και Ασπροβάλτας. Οι παραπάνω καλούνται να παρουσιαστούν στο δικαστήριο Πολυγύρου στις 26 Φλεβάρη 1998. "Με τη βιομηχανία δικών που άρχισε, κάποιοι πιστεύουν ότι θα μας λυγίσουν. Ας μην το ελπίζουν όμως αυτό. Σκεφτείτε έχουν σχηματιστεί 95 δικογραφίες μέχρι τώρα", δηλώνει ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας, Νικ. Μήτσιου.

Στο μεταξύ, η περιοχή του Στρυμονικού Κόλπου βρίσκεται σε στενό αστυνομικό κλοιό. Λεωφορεία, αύρες, κλούβες, περιπολικά έχουν ζώσει την Κοινότητα Ολυμπιάδας, ενώ αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν και στα γύρω δάση, ιδιαίτερα κοντά στα σημεία που υπάρχουν εγκαταστάσεις γεώτρησης. Χτες συνεχίστηκε η κατάληψη του Λυκείου Σταυρού από μαθητές που διαμαρτύρονται για το κλίμα τρομοκρατίας και τις απολύσεις εργαζομένων, που έκανε η TVX για λόγους εκδίκησης. Επίσης σήμερα κάτοικοι των Κοινοτήτων του Στρυμονικού Κόλπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας μπροστά στη Νομαρχία Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ