Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Χαιρετίσματα στους προβοκάτορες

Ενα κατασκευασμένο και προβοκατόρικο "αποκλειστικό ρεπορτάζ" δημοσίευσε χτες η εφημερίδα "Εξουσία", ανακαλύπτοντας "προβλήματα συνοχής", "χάσμα απόψεων" και "συγκρούσεις" στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, βγήκε χτες στο φως, για να ρίξει σκοτάδι στα μάτια των αγροτών, ενόψει των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι αγρότες ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος της ΕΕ και της κυβέρνησης. Επιπλέον, έχει στόχο να πλήξει το κύρος και την αγωνιστική συνέπεια της Πανθεσσαλικής, που αντίθετα με τις υποτακτικές και ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της ενημέρωσης των αγροτών.

Το χτεσινό αβάσιμο και "στημένο" δημοσίευμα της "Εξουσίας" διέψευσαν με δηλώσεις τους χτες στον ραδιοσταθμό "902 Αριστερά στα FM" ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΠΑΣΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Νασούλιας Νασίκας, μέλος της ΠΑΣΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας.

Ο Βαγγέλης Μπούτας στη δήλωσή του καταγγέλλει σχετικά: "Το δημοσίευμα της εφημερίδας "Εξουσία" είναι προβοκατόρικο. Υπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και εκπορεύεται από συγκεκριμένα κέντρα, που θέλουν στο ξεκίνημα των αγώνων των αγροτών να βάλουν τρικλοποδιά. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής ήταν όλα τα μέλη της και όλοι δήλωσαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - γιατί και στον τοπικό Τύπο της Θεσσαλίας υπήρξαν τέτοια κατευθυνόμενα δημοσιεύματα - ότι όσα σχετικά γράφονται δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι εδώ είμαστε όλοι, όλοι συμμετέχουμε όπως ξεκινήσαμε και έτσι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Προσπαθούν με αυτά τα δημοσιεύματα να βάλουν σφήνες και να διασπάσουν την ενότητα της Συντονιστικής Επιτροπής. Τους στέλνουμε, όμως, χαιρετίσματα ότι αυτό δε θα το καταφέρουν".

Με τη σειρά του ο Νασούλιας Νασίκας δήλωσε: "Τις τελευταίες 15 - 20 μέρες στον τοπικό Τύπο εμφανίζονται παρόμοια άρθρα, τα οποία όμως δεν αποδεικνύονται. Στην τελευταία συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, σε όλους αυτούς δόθηκε μια απάντηση, διότι ήμασταν όλοι παρόντες. Ολοι είπαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενωμένοι. Ολοι διατρανώσαμε την πίστη μας στον αγώνα και στην Πανθεσσαλική Επιτροπή. Κατά συνέπεια, λοιπόν, όλα αυτά που υπονοούν κάποια δημοσιεύματα, έχουν στόχο να διαλύσουν κατά κάποιο τρόπο τη συνοχή της Συντονιστικής Επιτροπής και κυρίως τη συνοχή των αγροτών. Αυτό το σκοπό δε θα τον καταφέρουν. Εμείς την απάντηση τη δώσαμε: Είμαστε ενωμένοι, ο αγώνας είναι κοινός και θα τον συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Αλλωστε και πέρυσι αυτό το πράγμα επιχειρήθηκε, προσπάθησαν να διαβάλουν τον αγώνα μας, δεν τα κατάφεραν. Εφόσον υπάρχουν προβλήματα θα υπάρχει αγώνας και ο αγώνας θα είναι ενωτικός".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ