Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τσιμέντο όλα!

Ο δήμαρχος Πειραιά Στ. Λογοθέτης, μαζί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη, δε σκοπεύουν να αφήσουν κανέναν ελεύθερο χώρο χωρίς να τον οικοδομήσουν. Τελευταίος άθλος του δημάρχου Πειραιά, στην κατεύθυνση της ολοκληρωτικής τσιμεντοποίησης της πόλης, η άδεια που υπέγραψε για την οικοδόμηση 30 στρεμμάτων δίπλα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο στο παρελθόν είχε πάρει απόφαση, που δεν έχει ανακληθεί, με την οποία απαγόρευε την οικοδόμηση στον περιβάλλοντα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας χώρου. Η συγκεκριμένη άδεια δόθηκε από τον Στ. Λογοθέτη μετά από απαίτηση του προέδρου του Σταδίου.

Το θέμα έφερε στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση" Κ. Τζατζάνης,ζητώντας την έκδοση από το Σώμα ψηφίσματος διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά. Ο Κ. Τζατζάνης υπογράμμισε ότι παρά την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μη επέκταση του Σταδίου για εμπορικές χρήσεις, έγινε εκεί ένα τερατούργημα από μεταλλικές κατασκευές.

"Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο ανεκδιήγητος πρόεδρος του Σταδίου, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, γράφουν στα παλιά τους παπούτσια το περιβάλλον, θεσμούς και αποφάσεις στο όνομα του κέρδους", τόνισε ο Κ. Τζατζάνης. Την απόφαση του δημάρχου κατάγγειλε και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χ. Κεφάλας.

Την πρόταση του Κ. Τζατζάνη για έκδοση ψηφίσματος αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Χρυσάφης, με το έωλο επιχείρημα ότι τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας είναι "λανθασμένη τακτική", προσθέτοντας: "Σύντομα θα μπουν οι όροι δόμησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ και έτσι θα είμαστε τακτοποιημένοι όλοι"!

Λίγο αργότερα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία και την κατασκευή κινηματογράφου δίπλα στην πλαζ Βοσταλάκια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μία ακόμα τσιμεντοποίηση ενός ελεύθερου χώρου δίπλα μάλιστα στη θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ