Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οδηγός στους αγώνες

Σε εκδήλωση που έγινε χτες στο Πάντειο και διοργάνωσε η ΟΒ της ΚΝΕ, η υπόσχεση ήταν κοινή: "Ο αγώνας κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό θα συνεχιστεί έως τη δικαίωση των οραμάτων του Πολυτεχνείου"

"Να γίνουμε η γενιά της αντεπίθεσης, μαζί με την εργατική τάξη και το λαό, κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό". Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν χτες οι φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, σε εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, τα οποία σήμερα - περισσότερο από ποτέ - είναι επίκαιρα και οδηγούν το λαό και τη νεολαία σε νέους αγώνες ενάντια στον ίδιο εχθρό: Το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Ο Κυριάκος Ιωαννίδης,γραμματέας της ΟΒ της ΚΝΕ, στο χαιρετισμό τόνισε πως το Πολυτεχνείο δεν είναι επετειακή γιορτή, είναι αγώνας αντιιμπεριαλιστικός."Τα μηνύματα της εξέγερσης ας γίνουν ο "μπούσουλας" του λαού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, που εξακολουθούν να δέχονται επιθέσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Θ. Παφίλης,γενικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, αναφέρθηκε στο κεντρικό σύνθημα της εξέγερσης "Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ", τονίζοντας πως το ΝΑΤΟ εξακολουθεί και σήμερα να παρεμβαίνει στα εξωτερικά και εσωτερικά ζητήματα της χώρας, καθορίζοντας όπως και επί χούντας το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας. "Τα όσα προπαγανδίζουν και προβάλλουν σαν δικαιολογία οι υποταγμένες ελληνικές κυβερνήσεις για το ΝΑΤΟ - χαρακτηρίζοντάς το "μονόδρομο" - αποτελούν επιχειρήματα συμβιβασμού", είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Παφίλης.

Αναφέρθηκε ακόμα στη στάση ορισμένων που πρωτοστάτησαν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, αλλά αργότερα "πούλησαν πολύ εύκολα αυτά τα ιδανικά", για να εξασφαλίσουν "καρέκλες" και να υπηρετήσουν τη σημερινή πολιτική που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, που δικάζει τους αγρότες και υποτάσσει την παιδεία στις εντολές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. "Η πιο καλή απάντηση είναι το δυνάμωμα των αγώνων της νεολαίας και του λαού απέναντι στη νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων", κατέληξε ο γγ της ΕΕΔΥΕ.

Τέλος ο Γ. Μανωλάκος,μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, επισήμανε ότι στην 80χρονη πορεία του το εργατικό κίνημα δέχτηκε και εξακολουθεί να δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση. "Παρ' όλα αυτά όμως - συνέχισε - προβάλλει μέτωπο αντίστασης απέναντι στον κοινωνικό συνεταιρισμό και τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Σ' αυτή την επίθεση, το εργατικό κίνημα θα παλέψει και θ' αγωνιστεί με οδηγό τα οράματα του Πολυτεχνείου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ