Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξάνεται το κύμα συμπαράστασης

Ενώ συνεχίζεται ο αστυνομικός αποκλεισμός των κατοίκων της Ολυμπιάδας, μεγαλώνει καθημερινά το κύμα καταδίκης της αυταρχικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων.

  • Η Κοινότητα Ορμύλιας Χαλκιδικής με ομόφωνο ψήφισμά της τάσσεται αλληλέγγυα στους κατοίκους που αγωνίζονται να αποτρέψουν την εγκατάσταση της μεταλλουργίας χρυσού και καταδικάζει τα μέτρα τρομοκράτησης και καταστολής που έχει πάρει η κυβέρνηση.
  • Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους κατοίκους των Ολυμπιάδας - Βαρβάρας εκφράζουν με ανακοινώσεις τους τα Παραρτήματα Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ.
  • Η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων,καταδικάζει "τη νεκρανάσταση των χουντικών νόμων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την εφαρμογή τους ενάντια στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Χαλκιδικής που υπερασπίζονται τη γη τους από την αυθαίρετη καταστροφική μανία της καναδικής TVX". Καταδικάζει επίσης "κάθε αυταρχικό μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων".
  • Οι στρατιωτικοί αποκλεισμοί, οι χουντικοί νόμοι, οι δικαστικές διώξεις δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων, υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων,καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την τρομοκρατία που προσπαθεί να επιβάλει.
Ελεγχοι στο νερό

Χτες η Νομαρχία Θεσσαλονίκης προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση. Εστειλε συνεργία των υπηρεσιών υγιεινής για δειγματοληψία νερού. Πρόκειται για πολύμηνο αίτημα των κατοίκων της περιοχής που θέλουν να πείσουν πως ο υδροφόρος ορίζοντας είναι επιβαρυμένος με αρσενικό και η εγκατάσταση της μεταλλουργίας χρυσού θα επιφέρει την οριστική καταστροφή για τις κοινότητες του Στρυμονικού κόλπου και τον ίδιο.

Η Συντονιστική καταδικάζει τις προβοκάτσιες

Με αφορμή τις προχτεσινοβραδινές βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα του ΙΓΜΕ στην Αθήνα, στο όνομα δήθεν της συμπαράστασης στους αποκλεισμένους κατοίκους της Ολυμπιάδας, η Συντονιστική Επιτροπή των Κοινοτήτων του Στρυμονικού, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει: "Τέτοιου είδους προβοκατόρικες ενέργειες όχι μόνο δεν αποτελούν συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα μας, αλλά επιχειρούν να τον υπονομεύσουν, δίνοντας τροφή στην ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών. Ο χρόνος που εκδηλώθηκε η βομβιστική ενέργεια και ο στόχος που αφορούσε, αποτελούν πλήγμα κατά της δυνατότητας πολιτικής λύσης στο πρόβλημα χωροθέτησης της μεταλλουργίας χρυσού, αφού όπως είναι γνωστό η μελέτη του ΙΓΜΕ πιθανόν να δίνει τη διέξοδο για πολιτική λύση.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο καλούνται επιτέλους να κατανοήσουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να κατατεθεί η μελέτη του ΙΓΜΕ τώρα".

Καταλήγοντας η Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή και στην εξασφάλιση της κοινωνική ηρεμίας. Επίσης καλεί τους κατοίκους του Στρυμονικού να περιφρουρήσουν την κινητοποίησή τους από τη δράση προβοκατόρικων στοιχείων που πιθανόν θα εμφανιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ