Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Απεργούν για το δικαίωμα στη δουλιά

Το δικαίωμα στη δουλιά υπερασπίζονται τις τελευταίες μέρες 500 περίπου εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι για έκτη μέρα απεργούν με αίτημα να μην απομακρυνθούν από τον Οργανισμό. Οι υπάλληλοι αυτοί επαναπροσλήφθηκαν στα ΕΛΤΑ το τελευταίο διάστημα με δικαστικές αποφάσεις και σήμερα εργάζονται σε κενές οργανικές θέσεις του ταχυδρομείου, καλύπτοντας πραγματικές του ανάγκες και μάλιστα σε υπηρεσίες αιχμής.

Χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης (Απελλού 1) και συμβολικά απέκλεισαν για μισή ώρα τις εισόδους των κεντρικών γραφείων και του Ταχυδρομικού Γραφείου της Πλατείας Εθνικής Αντίστασης. Αντιπροσωπεία των απεργών σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ, Α. Δημητρακόπουλο, εισέπραξε την απάντηση πως η πολιτική ευθύνη για την αντιμετώπιση του ζητήματος ανήκει στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Α. Μαντέλη, στον οποίο και τους παρέπεμψε.

Στη συνέχεια οι απεργοί κατευθύνθηκαν με πορεία προς το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και εκπρόσωποί τους επέδωσαν ψήφισμα στον σύμβουλο του υπουργού κ. Αλεξανδράκη. Στο μεταξύ, σήμερα στον Αρειο Πάγο εκδικάζεται η προσφυγή των ΕΛΤΑ, με την οποία επιδιώκεται η απόλυση των 500 εργαζομένων, οι οποίοι την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο. Το απόγευμα αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ