Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φασιστοειδή λέρωσαν το μνημείο του Ν. Πλουμπίδη

Ανθρωπάρια, νοσταλγοί του Χίτλερ και του ναζισμού τόλμησαν να λερώσουν το μνημείο του μεγάλου αγωνιστή Νίκου Πλουμπίδη.Τα φασιστοειδή, με την κουκούλα της ανωνυμίας και την υπογραφή της "Χρυσής Αυγής", το Σάββατο έγραψαν εμετικά συνθήματα πάνω στην πλάκα που κοσμεί το σημείο, όπου πριν 53 χρόνια ο ήρωας άφηνε την τελευταία του πνοή...

Κατά τη διάρκεια της χούντας, το συγκεκριμένο μνημείο είχε καταστραφεί ύστερα από διαταγή του ΓΕΣ. Οσοι και αν προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη του - γιατί τον έτρεμαν ακόμα και νεκρό - όσοι και αν προσπάθησαν να "λασπολογήσουν" σε βάρος του, δεν τα κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους. Η μνήμη του Νίκου Πλουμπίδη δεν είναι εύκολο να "σβήσει" με λίγη μπογιά... Τα συνθήματα που άφησαν πίσω τους οι φασίστες είναι κατάπτυστα από κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Ο Πλουμπίδης θα μείνει αιώνια στη μνήμη και την καρδιά των μεγαλύτερων αλλά και των νεότερων κομμουνιστών και κάθε πραγματικού ανθρώπου, κάθε πραγματικού δημοκράτη, σαν ένα σπάνιο παράδειγμα αλύγιστου αγωνιστή, αφοσιωμένου στο Κόμμα και τα ιδανικά του.

Με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ καταγγέλλουν "τη θρασύδειλη ενέργεια των φασιστοειδών που λέρωσαν το μνημείο του λαϊκού αγωνιστή Νίκου Πλουμπίδη". Και τονίζουν:

"Ενέργειες σαν κι αυτή εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο λασπολογίας, συκοφάντησης και επιθέσεων που δέχεται το κόμμα μας από διάφορα κέντρα και εντείνονται το τελευταίο διάστημα.

Η ευρεία ανταπόκριση που βρίσκουν οι θέσεις του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, οι πολύμορφες εκδηλώσεις και η επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν των 80χρονων του Κόμματος, έχουν τρομάξει τους κάθε λογής αντικομμουνιστές που πιστεύουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα κάμψουν το ηθικό και θα τρομοκρατήσουν τους κομμουνιστές. Κάνουν όμως τεράστιο λάθος όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο. Καλούμε τους Χαϊδαριώτες, όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να δώσουν απάντηση στους νοσταλγούς του φασισμού με τη δράση τους μέσα από το λαϊκό κίνημα, στους αγώνες που αναπτύσσονται καθημερινά. Ολοι τηνΤετάρτη 3 του Δεκέμβρη στο Πεδίον του Αρεως στο συλλαλητήριο λαϊκής αντεπίθεσης που οργανώνει το ΚΚΕ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Παρασκευή η δίκη για τη βεβήλωση του Μνημείου στην Τρίπολη (2022-01-25 00:00:00.0)
Φασιστοειδή βανδάλισαν το μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ (2019-12-31 00:00:00.0)
Ο λαός να απομονώνει τους χρυσαυγίτες (2013-04-06 00:00:00.0)
Φασιστοειδή βεβήλωσαν ξανά το μνημείο (2010-01-16 00:00:00.0)
Φασιστοειδή κατέστρεψαν μνημείο του καπετάν - Ανάποδου (2001-09-26 00:00:00.0)
Ηταν από καλή στόφα (1996-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ