Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολόκληρα χωριά αγοράζει η TVX!

Φεύγοντας από την Ολυμπιάδα, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πέρασε ανάμεσα από τα ΜΑΤ του μόνιμου μπλόκου, στη διασταύρωση που οδηγεί στα μεταλλεία και στο χωριό Βαρβάρα, δεύτερο και τελευταίο σταθμό της επίσκεψης.

Οι πρόεδροι της Ολυμπιάδας και της Βαρβάρας έδειξαν στην Αλ. Παπαρήγα τα μεταλλεία και τη διάταξη των αστυνομικών δυνάμεων, που δεν έκαναν καμία προσπάθεια να είναι διακριτικές και στη συνέχεια έγινε μια στάση στη διαδρομή, όπου η φύση της περιοχής είναι εκπληκτικής ομορφιάς. Εκεί, ο πρόεδρος της Βαρβάρας Γιώργος Τάκης ενημέρωσε την Αλ. Παπαρήγα για τη μεγάλη ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου, που θα απειληθεί άμεσα σε περίπτωση που υλοποιηθεί η επένδυση.

"Θέλουμε ζωή"!

Η υποδοχή των κατοίκων της Βαρβάρας, ένα χωριό ακριβώς στη μέση ενός πυκνού δάσους, ήταν επίσης θερμή. Τα χειροκροτήματα έπεσαν πάλι "βροχή" - μαζί με την πραγματική βροχή - οι γυναίκες πρόσφεραν λουλούδια στην Γραμματέα του ΚΚΕ, ενώ τα παιδιά φώναζαν "Η τρομοκρατία δε θα περάσει" και "Δε θέλουμε χρυσό, θέλουμε ζωή".

Εκεί ο πρόεδρος της Βαρβάρας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για το φυσικό πλούτο του χωριού και για τους δύο δασικούς και γεωργικούς συνεταιρισμούς που απασχολούν σχεδόν την πλειοψηφία των κατοίκων. Ομως και αυτό το χωριό, όπως και η ευρύτερη περιοχή, πωλείται ουσιαστικά στην εταιρία, αφού περιλαμβάνεται στα 314 τετραγωνικά χιλιόμετρα του εδάφους που παραχωρείται! Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος ανέφερε ότι το υπέδαφος της πλατείας και της εκκλησίας του χωριού είναι περιουσία της TVX! Η Αλ. Παπαρήγα είπε πως σε λίγο οι κάτοικοι θα πεταχτούν από τα σπίτια τους και η εταιρία θα λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει. Επίσης η επιτροπή είπε πως υπάρχει και άλλος πλούτος στην περιοχή, όπως ουράνιο και τιτάνιο. Με τα 11 δισεκατομμύρια δραχμές που αγοράζει τη γη η εταιρία και με τη συνολική επένδυση να επιδοτείται στο 45% από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί συνολικό πλούτο αξίας πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δραχμές!

Αγώνας για το μέλλον

Ο πρόεδρος του χωριού ευχαρίστησε το ΚΚΕ γιατί "από την πρώτη στιγμή του αγώνα ήσασταν στο πλευρό μας και σηκώσατε όλο το βάρος που σηκώνει και ο λαός του Στρυμονικού κόλπου που διαμαρτύρεται ενάντια στην εγκατάσταση του εργοστασίου".

Μιλώντας στους κατοίκους της Βαρβάρας, η Αλ. Παπαρήγα υποσχέθηκε πως "όπως εσείς δε σκύβετε το κεφάλι και εμάς δε μας φοβίζει απολύτως τίποτα. Και μέσα και έξω από τη Βουλή θα παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματά σας, θα ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο για το τι συμβαίνει εδώ".

Στη συνέχεια, ενημέρωσε και τους κατοίκους της Βαρβάρας για τις άμεσες ενέργειες του ΚΚΕ για το ζήτημα, ενώ τους ενημέρωσε και για τη γενικότερη πολιτική ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας. Πρόσθεσε πως "αυτό που θα κάνουμε είναι το καθήκον μας, δε θα σας εγκαταλείψουμε", δήλωση που "πνίγηκε" στα χειροκροτήματα. Τέλος είπε, με αφορμή τη συγκινητική και μαχητική παρουσία των παιδιών του χωριού, ότι ο αγώνας γίνεται για το "τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας. Δεν είναι μόνο το σήμερα. Αυτός ο αγώνας είναι γι' αυτά τα παιδιά. Για να τους παραδώσουμε την Ελλάδα του ανθρώπου που παλεύει για μια καλύτερη ζωή και όχι την Ελλάδα της πλουτοκρατίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρίσιμο ζήτημα το γενικό σχέδιο αποκατάστασης (2007-09-20 00:00:00.0)
Μην υποχωρείτε, οργανώστε την πάλη σας! (2003-08-23 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ στο πλευρό των κατοίκων της Στρατονίκης (2002-05-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2002-03-27 00:00:00.0)
Σχεδιασμένες προκλήσεις με στόχο την επέμβαση (1997-12-03 00:00:00.0)
Σύνορα και πατρίδα είναι ο λαός (1995-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ