Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αντιθέσεις" μηχανικών για τα επαγγελματικά δικαιώματα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) θα επιλύσουν τις μεταξύ τους "επαγγελματικές διαφορές" οι πολιτικοί χημικοί με τους χημικούς μηχανικούς, για το ποιος θα κάνει μελέτες για την επεξεργασία υγρών, στερεών και αέριων αποβλήτων των χημικών βιομηχανιών. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση "αντίθεσης" ανάμεσα σε κλάδους, καθώς η φτώχεια της ανεργίας και της υποαπασχόλησης φέρνει γκρίνια.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων και οκτώ πολιτικοί μηχανικοί προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το προεδρικό διάταγμα 274/1997, με το οποίο καθορίστηκαν, μεταξύ των άλλων, αφ' ενός οι προϋποθέσεις άδειας εγκαταστάσεων χημικών αποβλήτων και ο όρος άσκησης του επαγγέλματος των χημικών μηχανικών, μηχανολόγων μηχανικών κλπ.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι με το προεδρικό διάταγμα αποκλείστηκαν οι πολιτικοί χημικοί από την εκπόνηση, εκτέλεση και επίβλεψη μελετών εγκαταστάσεων επεξεργασίας στερεών, υγρών και αερίων βιομηχανικών αποβλήτων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας ύδατος, αστικών λυμάτων και στερεών απορριμμάτων. Επίσης, ισχυρίζονται ότι οι πολιτικοί χημικοί υπερτερούν από πλευράς γνώσεων από τους χημικούς μηχανικούς και παρ' όλο αυτά αποκλείστηκαν από την εκπόνηση μελετών. Τέλος, υποστηρίζουν ότι αρμόδιος υπουργός για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος δεν είναι η υπουργός Ανάπτυξης, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ