Τρίτη 2 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ
Συγκέντρωση την Πέμπτη

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη στις 8 μ.μ. οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων Αθήνας, με απόφαση του Συντονιστικού τους. Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων θα στείλουν για μια ακόμη φορά μήνυμα αντίστασης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που θίγει και τη νυχτερινή εκπαίδευση.

"Η κατάσταση πάει απ' το κακό στο χειρότερο", τονίζει το Συντονιστικό σε ανακοίνωσή του. "Η ανεργία αυξάνεται μαζί με την εκμετάλλευση στους χώρους εργασίας μας, ενώ το δικαίωμά μας στη μόρφωση με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αφαιρείται και όλα αυτά επιβεβαιώνονται με την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού. Ενας προϋπολογισμός της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, της ανύπαρκτης κοινωνικής ασφάλισης, της κατάργησης του 8ωρου και της αμορφωσιάς, αφού οι πόρτες της εκπαίδευσης κλείνουν για μας τους νέους εργαζόμενους με τη συστηματική μεθόδευση της κατάργησης της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης", σημειώνει το Συντονιστικό στην ανακοίνωση.

Οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων παλεύουν για την απόσυρση και τη μη εφαρμογή του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ζητούν 15% για την παιδεία. Επίσης, ζητούν την άμεση κάλυψη των αναγκών σε αίθουσες και εργαστήρια, στήριξη και επέκταση του θεσμού της νυχτερινής εκπαίδευσης, 6ωρο με αποδοχές 8ωρου, πτυχία με αντίκρισμα στην παραγωγή, κοινωνική ασφάλιση για όλους, μέτρα ενάντια στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ