Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρίσιμο ζήτημα το γενικό σχέδιο αποκατάστασης

Περιοδεία στα χωριά Μάκιστος, Αρτέμιδα και Ξυλοκέρα

Συζήτηση με τους κατοίκους στο χωριό Αρτέμιδα
Συζήτηση με τους κατοίκους στο χωριό Αρτέμιδα
Νομός Ηλείας. Χωριά Μάκιστος και Αρτέμιδα. 20 μέρες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ακόμη μυρίζεις το καμένο. Περνώντας από το σημείο όπου 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η καρδιά σου πιάνεται. Σ' όλη την Ηλεία, οι νεκροί έφτασαν τους 48. Πάνω από 3.500 οι άστεγοι.

Το κλιμάκιο του Κόμματος περιόδευσε στα χτυπημένα αυτά χωριά και το πρώτο που διαπίστωσε ήταν όχι μόνο πως οι λιγοστοί κάτοικοι δεν έχουν συνέλθει απ' το βαρύ πλήγμα, μα και πως όλο και περισσότερο οι εταιρείες υποκαθιστούν το συνολικό ενιαίο σχεδιασμό, που θα έπρεπε να υπάρχει. «Μας είπαν θα φτιάξουν το χωριό μας. Τι σημαίνει όμως αυτό; Δεν το ξέρουμε», λέει ένας κάτοικος στην Αρτέμιδα.

Στη συζήτηση που είχε με τους κατοίκους η Αλ. Παπαρήγα εξαρχής σημείωσε πως «για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων απαιτείται γενικότερος σχεδιασμός». Και στη συνέχεια τόνισε: «Ως Κόμμα, μας ενδιαφέρει το γενικό σχέδιο, όπου εκεί μπορείς να εντάξεις και τις εκάστοτε δωρεές». Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπενθύμισε στους κατοίκους την πάγια θέση του Κόμματος για την ανάγκη κατασκευής δωρεάν σπιτιών, σε όλους τους πληγέντες, σε συνδυασμό με την πλήρη, 100% αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους.

Στο Μάκιστο, τα «κοντέινερ» αντικατέστησαν τα σπίτια. «Δεν έχουμε αποχέτευση, ύδρευση, ηλεκτροδότηση», λένε οι κάτοικοι. «Τώρα δεν είναι να περιμένετε τι σας είπαν, αλλά να προλάβετε και τα μέτρα αυτά που δεν είναι προς το συμφέρον σας», λέει η Αλ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στις σκέψεις για τουριστική αξιοποίηση του νομού που κυοφορούνται από το 2003. «Θα γίνουμε ξένοι στον τόπο μας», απάντησε ένας κάτοικος. Τέλος, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε και το χωριό Ξυλοκέρα, όπου και έγινε αναλυτική συζήτηση για την αγροτική παραγωγή του νομού.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ