Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγχαρητήρια από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα προς το ΚΚΕ

Συνεχίζουν να φτάνουν μηνύματα για την επιτυχία στις βουλευτικές εκλογές

Συνεχίζουν να καταφτάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ συγχαρητήρια μηνύματα, για το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα. Ο «Ρ» έχει ήδη δημοσιεύσει τα μηνύματα του ΑΚΕΛ Κύπρου, του Πορτογαλικού ΚΚ, του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμμα των Κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ) και σήμερα συνεχίζει με νέα μηνύματα:

Από την Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας Κύπρου

Το ΚΣ της ΕΔΟΝ στο μήνυμά του σημειώνει: «Το ΚΣ της ΕΔΟΝ θα ήθελε να συγχαρεί την ηγεσία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και όλους τους συντρόφους και φίλους του κόμματος και της νεολαίας που εργάστηκαν για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που το κόμμα κατέκτησε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Θεωρούμε πολύ σημαντική την άνοδο του εκλογικού αποτελέσματος που το ΚΚΕ έλαβε σε αυτές τις εκλογές και κυρίως τα αποτελέσματα που το κόμμα είχε ανάμεσα στους νέους ψηφοφόρους και τους νέους ευρύτερα. Η απήχηση των μηνυμάτων του κόμματος αποδεικνύει ότι μπορεί να κερδίσει ένα αυξημένο ποσοστό στα λαϊκά στρώματα που προβληματίζονται με τη σημερινή κατάσταση και θεωρούν ως διέξοδο και λύση τις θέσεις και προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Θέλουμε να επαναδιαβεβαιώσουμε την πιστή προσήλωσή μας στους ίδιους ιδεολογικοπολιτικούς αγώνες μεγάλους και μικρούς, σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο και θεωρούμε ότι τέτοιες επιτυχίες δίνουν ώθηση σε όλες τις κομμουνιστικές δυνάμεις για να συνεχίσουμε τον κοινό μας αγώνα για τον απώτερο στόχο όλων μας που δεν είναι άλλος από ένα σοσιαλιστικό κόσμο».

Από την Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας

Η Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας σημειώνει στο μήνυμα του Κεντρικού Συμβουλίου της Ενωσης, που αποστέλλει η Ταμίλα Γιαμπρόβα:

«Προς όλους τους Ελληνες κομμουνιστές! Αγαπητοί σύντροφοι!

Σας συγχαίρουμε θερμά για την επιτυχία σας, την κατάκτηση 22 εδρών στο κοινοβούλιο της χώρας. Θεωρούμε πως αυτή η επιτυχία σας, πρώτα απ' όλα, στηρίζεται στη γεμάτη αυταπάρνηση πλατιά δουλιά του ΚΚΕ με τις εξωκοινοβουλευτικές μορφές της ταξικής πάλης, υπερασπίζοντας και δημιουργικά χρησιμοποιώντας την πυξίδα της μαρξιστικο-λενινιστικής θεωρίας στην επεξεργασία της στρατηγικής και τακτικής του κόμματός σας.

Οι επιτυχίες του ΚΚΕ στην οργάνωση του εργατικού κινήματος, η δράση του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ, οι προσπάθειες συγκρότησης του λαϊκού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου, είναι παράδειγμα για όλα τα ΚΚ.

Είναι δύσκολο να μην υπερεκτιμηθεί η συνεισφορά του ΚΚΕ στην ενίσχυση της ενότητας του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, στην ανασυγκρότηση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και των άλλων διεθνών προοδευτικών οργανώσεων. Η σταθερή στάση του κόμματός σας, η απάντηση της ΓΓ του κόμματός σας, Αλέκας Παπαρήγας, στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως και οι άλλες σχετικές τοποθετήσεις των βουλευτών σας στο Ευρωκοινοβούλιο, είχαν μεγάλη κοινωνική εμβέλεια.

Οταν πριν 60 χρόνια απαγορευόταν το ΚΚΕ, η τότε αστική κυβέρνηση και οι Αγγλο-αμερικανοί ιμπεριαλιστές, που βρίσκονταν από πίσω της, έλπιζαν πως το κομμουνιστικό κίνημα στη χώρα θα τελειώσει για πάντα. Ομως οι ελπίδες τους δεν εκπληρώθηκαν. Σήμερα το ΚΚΕ έχει τη μεγάλη υποστήριξη κι αναγνώριση των εργαζομένων της Ελλάδας, ως μοναδικός εκφραστής των θεμελιακών τους συμφερόντων, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την επιτυχία του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό συμβαίνει κατά την επέτειο των 90 χρόνων της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Σας ευχόμαστε, αγαπητοί σύντροφοι, νέες επιτυχίες στο δρόμο που επιλέξατε!».

Από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Αρμενίας

Στο συγχαρητήριο μήνυμά της αναφέρει: «Η ΚΕ της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Αρμενίας, εκ μέρους όλων των κομσομόλων της χώρας, συγχαίρει ειλικρινά όλους τους νέους Ελληνες συντρόφους για την επιτυχία του ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, της 16ης Σεπτέμβρη. Η κατάκτηση της 3ης θέσης δείχνει πως οι κομμουνιστές αποτελούν το μοναδικό κόμμα που αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού και κάθε χρόνο αυξάνεται η επιρροή του στους εργαζόμενους!

Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας και σας ευχόμαστε νέες νίκες στον αγώνα!

Με επαναστατικούς χαιρετισμούς!».

Από το ΚΚ Καναδά

Στο μήνυμα που αποστέλλει ο Μιγκέλ Φιγκερόα, γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Καναδά, σημειώνει:

«Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής, των μελών και των οπαδών του κόμματός μας, θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εντυπωσιακά επιτυχημένη εκστρατεία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές. Η σημαντική αύξηση τόσο της λαϊκής ψήφου (σε 8,2%) όσο και των εδρών (από 12 σε 22) συνιστούν περίτρανη απόδειξη της αποτελεσματικής προεκλογικής εκστρατείας σας και της συνεχούς αυξανόμενης πολιτικής συνειδητοποίησης και ριζοσπαστικοποίησης των λαϊκών μαζών του ελληνικού λαού - πρώτα και κύρια η εργατική τάξη - που εκφράστηκε με την αύξηση της υποστήριξής τους προς το KKE.

Αυτά τα μεγάλα κέρδη επιβεβαιώνουν την ορθότητα της αγωνιστικής δράσης βάσει των αρχών του Μαρξισμού - Λενινισμού, τις οποίες ανοιχτά και ειλικρινά τις μεταφέρατε στους εργαζόμενους, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η νίκη σας αυτή είναι έμπνευση για τους Καναδούς κομμουνιστές, αλλά και το διεθνές κομμουνιστικό και επαναστατικό κίνημα.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς και τις θερμότερες ευχές για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον».

Από το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας)

Στο συγχαρητήριο μήνυμα ο Βόιτεχ Φίλιπ, πρόεδρος της ΚΕ, αφού συγχαίρει για την επιτυχία, αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι η εμπιστοσύνη που έδειξε ο ελληνικός λαός προς το κόμμα σας σε συνθήκες πόλωσης της πολιτικής σκηνής και στις περιοχές όπου το ΚΚΕ έχει υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα, σε συνθήκες όπου εντείνεται ο αντικομμουνισμός σε ολόκληρη την Ευρώπη, θα δημιουργήσει μια ισχυρή βάση για μια ακόμη νίκη προς το δρόμο της πάλης ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό, για την κοινωνική πρόοδο και το σοσιαλισμό».

Το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν

Το Κόμμα Τουντέχ του Ιράν στο μήνυμα του Ναβίντ Σομάλι, υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, εκφράζει την ικανοποίηση ότι «οι Ελληνες σύντροφοι στον αγώνα τους για την ειρήνη και το σοσιαλισμό έχουν αυξήσει τις ψήφους τους κερδίζοντας και από τα δύο δεξιά κόμματα». Και συνεχίζει: «Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν και τα δύο κόμματα όπως ζήτησε η συντρόφισσα Αλ. Παπαρήγα τον Αύγουστο. Η επιτυχία σας είναι μια καλοδεχούμενη νίκη για όλους όσοι παλεύουν και είναι δεσμευμένοι για την ειρήνη και το σοσιαλισμό. Ζήτω η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό, ζήτω ο κομμουνισμός, ζήτω η διεθνής αλληλεγγύη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ