Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Πρέπει να απαιτήσετε! Μη ζητάτε λύπη και ελεημοσύνη»

Συνάντηση και συζήτηση με μαθητές, καθηγητές και γονείς στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ζαχάρως

Πρώτος σταθμός της περιοδείας στην Ηλεία το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως, όπου οι μαθητές την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Από την πλευρά των καθηγητών, την Αλέκα Παπαρήγα καλωσόρισε ο Δημήτρης Κάγκουρας, διευθυντής του σχολείου και ακολούθησε συζήτηση με τους καθηγητές και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τα ουσιαστικά προβλήματα της Παιδείας, αλλά και τα καθημερινά (μετακινήσεις μαθητών, βιβλία, εξοπλισμός κ.ά.) που έχουν οξυνθεί μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Στη συνέχεια, μίλησε στους μαθητές, στο προαύλιο του σχολείου και αφού τους ευχήθηκε καλή χρονιά, τόνισε: «Δε σας αντιμετωπίζουμε με λύπη. Σας βλέπουμε σαν νέα παιδιά, καθώς και τις οικογένειές σας, που έχετε δικαιώματα. Πρέπει να απαιτήσετε. Μη ζητάτε τη λύπη και την ελεημοσύνη. Να απαιτήσετε να επιλυθούν όλα. Τα δικαιούστε. Τα προβλήματα, πολλά από αυτά υπήρχαν σε οικογένειες και πριν τις πυρκαγιές, σήμερα αυτά είναι μεγαλύτερα. Ξαναλέω, σας αντιμετωπίζουμε σαν παιδιά που έχετε δικαιώματα όχι μόνο να μη ζήσετε χειρότερα από ό,τι πριν τις πυρκαγιές, αλλά να ζήσετε και πολύ καλύτερα».

Και συνέχισε: «Καταρχήν, σφίχτε τα δόντια. Και να γίνετε πάρα πολύ καλοί μαθητές. Δεν είναι ζήτημα των βαθμών, είναι της ουσίας. Δεύτερον, μελετάμε όλα τα ζητήματα στο σύνολό τους που αφορούν την Παιδεία. Εχουμε σοβαρότατες αντιρρήσεις για το πώς είναι οργανωμένη η Παιδεία και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, για τα βιβλία, τις συνθήκες απασχόλησης των εκπαιδευτικών. Αυτό δε σημαίνει ότι κατά κάποιον τρόπο μειώνεται για εσάς το ενδιαφέρον για το διάβασμα, για τη μόρφωση - παρά το γεγονός ότι έχετε πάρα πολλά προβλήματα - δεν μπορείτε να πείτε ότι γυρίζω την πλάτη μου στη μόρφωση και δε με ενδιαφέρει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ