Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΛΑΟΥ»

ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ: «Από τη στιγμή που εξελίσσεται μια δημοκρατική αναμέτρηση για την ηγεσία μιας μεγάλης παράταξης είναι εύλογο ότι η κοινωνία, η κοινή γνώμη και τα μέσα ενημέρωσης έχουν το δικαίωμα της κρίσης, της εκτίμησης, της άποψης. Δικαιούνται να υποστηρίξουν ή να απορρίψουν τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Πού είναι το πρόβλημα;» (ο Γ. Πρετεντέρης στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΟΥΣ: «Τα κόμματα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι θυγατρικές εταιρείες κανενός (...) το ΠΑΣΟΚ υπέστη μία οδυνηρή ήττα και πρέπει το ίδιο να αποφασίσει τι και ποιον πρέπει να αλλάξει. Κάποιοι επιχειρηματικοί και εκδοτικοί κύκλοι το θέλουν παράρτημα των συμφερόντων τους. Αν το ΠΑΣΟΚ ακολουθήσει τις μεθοδεύσεις που υπαγορεύουν, θα βυθισθεί στο πολιτικό περιθώριο (...) το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τη σημερινή κυβέρνηση (...) ορισμένα στελέχη της κυβέρνησής του έχουν ήδη γοητευθεί από τα σαλόνια της συνδιαλλαγής, τα οποία συχνά οδηγούν και στην ίδια τη συναλλαγή (...) η πολιτική πρέπει να απογαλακτισθεί από τα μεγάλα συμφέροντα» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ: «Δεν επείγει η εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ (...) άνοιξε το ζήτημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τη γνωστή δήλωσή του τη νύχτα των εκλογών, μετά τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Απάντησε αμέσως (καθ' ότι προγραμματισμένο) θεαματικά, επίσημα, αρχηγικά, αποφασιστικά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Προς επούλωση τραύματος με ταυτόχρονη αυτοπρόταση οριστικής θεραπείας (...) δεν επείγει, λοιπόν, η εκλογή προέδρου. Εχει πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ και αυτός στη Βουλή θα απαντήσει στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή. Την αξιωματική αντιπολίτευση επιβάλλεται να ασκεί το "όλον ΠΑΣΟΚ". Το ζήτημα της αρχηγίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα λυθεί όταν και όπως πρέπει. Εν ψυχρώ» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ