Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αυξημένη εμπιστοσύνη στα κόκκινα ψηφοδέλτια

Αυξημένη εμπιστοσύνη έδειξε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και ο εργαζόμενος λαός της Κεντρικής Μακεδονίας. Πολλοί περισσότεροι είναι οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι αγρότες και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, οι νέοι, που ξεπέρασαν τα εκβιαστικά διλήμματα, έκαναν το τολμηρό βήμα και ενίσχυσαν το ΚΚΕ. Αυτό καταγράφηκε σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην Ημαθία, το ΚΚΕ έφτασε το 7,58% από 5,35% που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Αντίστοιχα στις Σέρρες το ΚΚΕ έφτασε στο 5,01% από 3,64%, στο Κιλκίς στο 7,26% από 5,82%, στην Πέλλα στο 4,59% από 3,20% και στην Πιερία στο 5,35% από 4,08%.

Ξεχωρίζουν οι Δήμοι Νάουσας και Βέροιας στην Ημαθία και Λιτοχώρου στην Πιερία. Περιοχές όπου τα προηγούμενα χρόνια οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη αγώνων μαζί με την εργατιά, την αγροτιά και το φιλειρηνικό κίνημα.

Στην Ημαθία, η μεγαλύτερη αύξηση σε ψήφους και ποσοστά καταγράφηκε στους Δήμους Νάουσας (15,26% από 11,57%) και Βέροιας (8,76% από 6,25%).

Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει ότι πείστηκαν από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ σημαντικά τμήματα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων που βιώνουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της πολιτικής που κλείνει τα εργοστάσια και πετάει τους εργάτες στην ανεργία, τη μερική και ανασφάλιστη εργασία, της πολιτικής που ξεκληρίζει τους αγρότες και βάζει λουκέτο στη ζωή των μικρεμπόρων, που τσακίζει τα όνειρα της νεολαίας.

Στη Νάουσα εκατοντάδες άνεργοι, με τις οικογένειές τους, αποφάσισαν για πρώτη φορά να συναντηθούν με το ΚΚΕ και στην κάλπη, αφού πρώτα αντάμωσαν με τους κομμουνιστές στο πεδίο της ταξικής πάλης, στους δρόμους, στο Εργατικό Κέντρο. Αναγνώρισαν τη συνεπή δράση και στάση που επέδειξε το ΚΚΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια και τον πρωτοπόρο ρόλο του στην ανάπτυξη των αγώνων για να μην κλείσουν τα εργοστάσια, για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, για ανάπτυξη με γνώμονα την ολόπλευρη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού.

Και στο Λιτόχωρο σημαντική ήταν η ενίσχυση του ΚΚΕ. Με την ψήφο του, ο εργαζόμενος λαός συνέβαλε ώστε το Κόμμα να καταγράψει ποσοστό 14,25% από 11,70% που είχε στις προηγούμενες εκλογές. Επιβράβευσε τη συνεπή δράση του για την υπεράσπιση των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων. Αναγνώρισε την πρωτοπορία του στην οργάνωση της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο. Τη συμβολή του στην ανάπτυξη του αγώνα για να μη μετατραπεί η περιοχή του Λιτοχώρου σε απέραντο πεδίο βολής των ιμπεριαλιστικών στρατών, να μη γίνει το λιμάνι της Γρίτσας άλλο ένα ΝΑΤΟικό ορμητήριο θανάτου για τους λαούς των Βαλκανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ